Çok terleme

Kışın da terliyorum ama yazın inanılmaz terliyorum. Siyah giyebiliyorum tek. O da ter belli ediyor. Özellikle suratım, boynum, koltuk altım inanılmaz terliyorum. Ne yapabilirim?

Ter bezlerinde sorun var tek ben kışın terledigimi sanıyordum.

Bende diyorum ki etrafımda nereden bakarsanız 20 tane 30 tane benden daha kilolu samimi arkadaşlarım var. Tamam terliyorlar ama normal bir terleme değil. Siz hâla kilolusunuz diyorsunuz. Tamam kiloluyum ama görseniz anormalliği anlarsınız zaten. Doktora gideceğim zaten.

Madem doktora gideceksin, sosyalde böyle bir konu açma dostum biz doktor muyuz?

Hocam benden daha kilolular terlemiyor. Boyum 180. kilom da 95. 120 kilo olan arkadaşlarım benim gibi terlemiyor asla.

Hocam bakın bunun iki faktörü vardır birincisi ya çok kilolusunuzdur & çok sağlıksız besleniyorsunuzdur bunun çözümü vardır o sorunu hemen çözmek kolay çünkü vücut yağ attığı için öyledir ikinci faktör ise genetik ile alakalıdır yani ne diyeyim size. Yani tam demek istediğim eski akrabalardan kim çok terliyorsa mesela terleyen kişilerin genetik kalıntıları size de geçmiş olabilir (mesela deden çok terliyor olabilir ya da dedenin dedesi işte annenin anneannesi işte) ya da bu dediğim şeyle alakalı değildir sadece tek senin başına geldiyse bu durum yani ailede hiç kimsede böyle bir şey yoksa eğer o zaman şansınıza hiperhidroz birisisiniz (aşırı terleme hastalığına yakalanmış birisisiniz) demektir ama aslında bununda bir çözümü vardır işte ter bezlerini gerçekten kapatan ilaçlar (driclor veya tereson gibi markalar) ya da maalesef tedavi edilmesi gerekiyor (ter bezlerinin aldırılması ya da botoks yaptırılması) ama bu dediğim ikinci faktörü birinci faktör gibi çözebilirsiniz işte sağlıklı bir şeyler yiyerek veya sağlıklı spor, meditasyon işte hayatınızı sağlıklı bir şekilde düzene sokarsanız işte ne bileyim uykunuzu düzene sokarsanız hiperhidroz yani aşırı terleme sorunu ile bayağı başa çıkabilirsiniz unutmayın her hastalık sağlıklı bir hayat ile etkili bir tepki verebilirsiniz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı