Çok Yalnızım

clejXXX

Hectopat
Daha fazla  
5-8. sınıfta hemcinslerim kızların peşinde koşardı, onlarla takılmadığım için hep yalnızdım. Açık liseye geçince daha bir arkadaşsız kaldım ama ders bakımından son derece sıkıntısızım. Örgün eğitime geçmeyi düşünüyorum fakat çok fazla arkadaş seçtiğim için, tekrar açık liseye geçmek isteyebilirim ama bu sefer düzenim bozulur diye korkuyorum. Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı insanlar yalnız kalmaktan hoşlanır. Ama insanın çevresinde az sayıda fakat öz sayıda insan olmalıdır bana göre.

Benim sık görüştüğüm 4 arkadaşım var. Birisini 14 yıldır tanıyorum, diğerlerini de 5 senedir. Çok sıkı dostlarımdır. Az insan, öz insan iyidir. Hayatımda yüzlerce insan tanıdım ve aralarında en değerli gördüklerimle arkadaş oldum. 2 sene boyunca da bir işte çalıştım ve insan sarrafı oldum. Binlerce tanıdığı olan arkadaşım var başı beladan kurtulmuyor. :D

Ama tamamen yalnızlığa alışmışsanız, örgün eğitime geçince zorlanabilirsiniz. Bir deneyin, bakarsınız örgün eğitimde çok güzel arkadaşlar edinirsiniz. Sizin kafanızda olan birkaç insan mutlaka vardır.

Ne tip insanlardan hoşlanıyorsun, yani bir arkadaştan beklentin nelerdir, ona göre arkadaş seçimi yapmalısın, bende yalnızımdır ve olgun olan ve genelde ilim sahibi büyük insanların sohbetinden hoşlanırım, bir arkadaşı nasıl tanımlıyorsan ona göre o tip insanlarla takıl, haydi vesselam.

Siteye değil de, insanlara bir şeyler oluyor. Mutsuzluk hat safhada.
Bazıları için öyle değil tabii, tamam gerçekten sorunu olan insanlar olabilir, ama genel olmasa gerek diye düşünüyorum, birazda mutluluğun tanımını yapmakla alakalı bir durum olabilir, Mutlu olmayı ve yaşamayı çoğumuz bilmiyoruz, Mutlu olmak için zengin olmaya ihtiyaç yok, Sadece mutluluğun yöntemini bilmek lazım, bir çok yöntemi olabilir ama bunlardan ikisi şükretmek ve hamdetmektir, diyorum'ki aldığımız bir nefese bile hamdolsun, yediğimiz bir lokmaya bile şükrolsun, vesselam.

Foruma ne oluyor böyle?!
Konu dışı bölümüne uslüp ve ahlak çerçevesinde istenilen bütün konular açılabilir. Burdaki sorun insanlıktan kaynaklanıyor maalesef yaratılış gereği bir yanımız eksik ve bunu tamamlamak istiyor.

Sana yalnızlığı iyi bir şey gibi empoze eden fikirlere fazla yaslanma derim. Ucunu kaçırdığın vakit hayattan tat - tuz - zevk almayan bir insan haline gelirsin, çevren olmalı her halükarda. Anti-depresan ilaçlar kullanan çoğu kişiyi incele, tıbbi vakalar hariç çoğu hayattan zevk alamama - beyne zevk hormonu salgılatamama üzerine şikayette bulunuyor.

Seçicilik iyi bir şey değil, senin seçiciliğin yüzünden de bir başkası seni seçmeyebilir aynı mantıkla yaklaşırsak. Sıcak kanlı, neşeli, güler yüzlü yani eğlenceli bir kişiliğin olmazsa diğer insanlarla da pek rahat kaynaşamazsın zaten.

Bu yaşta açık öğretime geçmenin mantığı yok. Örgün oku, üniversiteni de en azından uzaktan öğretim bölümlerinden oku, yinede açık öğretim bölümlerini tercih etme. Açık ve uzaktan öğretim tercihlerinde insanlar yalnızlaşabiliyor doğrudur. Ama sana kattığı inanılmaz bir boş vakit ve dinlenme imkanı da söz konusu.

Örgün oku, adam akıllı derslerinle ilgilen. İnsanları seçeceğim diye de yalnız kalma, herkesin ne mal olduğunu bil ona göre davran. Adamına göre davrandığın sürece problem yok yani. Yalnızca "Tek tabanca" düşüncelerinden uzak dur. Pasif bir insan haline getirir o düşünceler seni. Aktif insan ol sen. Çekingen olma.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı