Çok yavaş yemek yiyorum, ne yapmalıyım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yavaş yemen sağlıklı ve doğru olandır. Hem çabuk doyarsın hem rahat sindirim olur hem de daha sağlıklı kilolarda olursun.

Babam bana hep hızlı yemek ye sen bir yemeği bir saatte yiyorsun yarın işe gitsen çalışsan işte ne yapacaksın milletin işidir insana 5-10 dk yemek için veriyorlar seni işten çıkarırlar diyor ben normalde yemeği 20-25 dakikada falan yiyorum bazen yemek yemem 30-35 dakikaya bile çıkıyor bu yıl dershaneye gidiyorum bu yüzden dershanede her gün öğlen arasından 30 dakika önce izin alıp çıkıyorum ev yakın eve gidip yemek yiyorum sonra tekrar dershaneye gidiyorum normalde dershanede öğlen arası 30 dk bende yetişemiyordum önceden.

Soruda belirtmemiştim.

Babam bana hep hızlı yemek ye sen bir yemeği bir saatte yiyorsun yarın işe gitsen çalışsan işte ne yapacaksın milletin işidir insana 5-10 dk yemek için veriyorlar seni işten çıkarırlar diyor ben normalde yemeği 20-25 dakikada falan yiyorum bazen yemek yemem 30-35 dakikaya bile çıkıyor bu yıl dershaneye gidiyorum bu yüzden dershanede her gün öğlen arasından 30 dakika önce izin alıp çıkıyorum ev yakın eve gidip yemek yiyorum sonra tekrar dershaneye gidiyorum normalde dershanede öğlen arası 30 dk bende yetişemiyordum önceden.
Dostum sen neden her konuda aynı mesajı 15 kere yazıyorsun.

Sağlıklı olanı zaten yavaş yemektir. Hızlı yediğinde daha çok hava yutarsın bu da sindirim sorunlarına yol açabilir. Ayrıca hızlı yendiğinde beyne "doydum" mesajı iletimi sonradan geleceği için, normalde yavaş yediğinde doyacağın miktardan biraz daha fazla yersin.

Bende tam tersine çok hızlı yerim.

Bende tam tersine çok hızlı yerim.

Babam da çok hızlı yemek yiyor hemen 5 dakikada yemeği bitiriyor babam bana hep hızlı yemek ye sen bir yemeği bir saatte yiyorsun yarın işe gitsen çalışsan işte ne yapacaksın milletin işidir insana 5-10 dk yemek için veriyorlar seni işten çıkarırlar diyor ben normalde yemeği 20-25 dakikada falan yiyorum bazen yemek yemem 30-35 dakikaya bile çıkıyor bu yıl dershaneye gidiyorum bu yüzden dershanede her gün öğlen arasından 30 dakika önce izin alıp çıkıyorum ev yakın eve gidip yemek yiyorum sonra tekrar dershaneye gidiyorum normalde dershanede öğlen arası 30 dk bende yetişemiyordum önceden.

Benim kullandığım taktik şu. Yemeğin yanında bir şey içince hemen tadı gidiyor tekrar ısırası geliyor. Bir hamburgeri ben tekte 10 dakikada Full hepsini bitiriyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı