Çok zengin olup rahat olunabilecek meslekler nelerdir?

Uluslar arası ticaret gemilerinin kaptanları, pasaportun deli gibi doluyor, dolar üzerinden çok yüklü miktarda maaş alıyorsun, belirli bir yaşına kadar çalışıp yüksek birikim yapıp primlerini de öder emekli olursun.

Düşünebildiğim en rahat iş bu, pilot da olabilirsin, benzer getirileri mevcut.
Gemi kaptanı dediğin gece gündüz 6 ay gemide olmaz mi? Nasıl rahat olabilir ki? Pilotlukta da sanırım gittiğin yerde baya kalıyormussun dalan oyle biliyorum yani dinlenmek için rahat da uçağı kontrol etmek falan stresli olan yapamaz herhalde

@reginaphalange81 THY'de kabin memuru olmak istersen, maaşları iyi ve sürekli gezen insanlar oluyorlar. 5 Yıllık deneyimde paraları baya artıyor. Ama sabah 8, akşam 6 gibi saat kuralları yok, sabahın 5'inde bile uçuşlara hazırlanabiliyorlar. İngilizcen iyiyse bak.
Peki gün içinde cok fazla çalışıyorlar mo onemli olan o benim icin

Yazilimcilik rahat mi ? Gun içindeki haftadaki çalışma saati nasıl tatili falan var mı?

İnsanlar ''ilk başta para değil, sevdiğin meslek olmalı'' diyen birini görünce, çıkardıkları anlam genelde ''az kazan ama sevdiğin işi yap'' oluyor. Hayır abi, sevmediğin bir mesleği para için yapıyorsan, sen o işi devam ettiremezsin, kazandığın para sana mutsuzluk olarak dönmeye başlar. Kimse sana git sevdiğin işi yap ama asgari ücretin bir tık üstünde kazan demiyor, sevdiğin işi yap ama az da kazanma demek istiyor. Bir kaç eleman hemen anlam çıkartmış, yok az kazan ama sevdiğin mesleği yap cart curt. Millet bunu demek istemiyor ki kardeşim. Sana önerim sevdiğin bir iş olsun, geleceği olsun, parası da hayallerini karşılayacak kadar olsun. Kıdemli devlet memurları çok kazanır haberin olsun. Müfettişler, gemi kaptanları vs.
Kıdemli devlet memuru nedir? Çalışma saati e gunde haftada lac saat çalışır tatili var mıdır? Ama özellikle o ne oluyor??

Son düzenleme:
Yeri gelir Ülke içinde uçarsın, yeri gelir Londraya uçarsın. Mesafeye göre değişebilir. Ama kabin memurlarının aylık uçuş programı önceden verilir ve tatil günleri, nereye gidecekleri, nerede yatılı yapacakları bilgisi önceden verilir.
Yazilimcilik rahat mi ? Gun içindeki haftadaki çalışma saati nasıl tatili falan var mı?
Yazılımcılık için kendini geliştirmen gerek. Sonuçta yazılımcı ararken şirketler, bulunduğun faaliyetlere, projelere bakıyor. Kişiden kişiye değişebilir, iş bulduktan sonra rahattır belki.
Kıdemli devlet memuru nedir? Çalışma saati e gunde haftada lac saat çalışır tatili var mıdır? Ama özellikle o ne oluyor??
Çalışma saatleri ve tatillerini bilemem ama kıdemliden kastığım ''tecrübeli'' devlet memuruysan ve tecrübe edindiysen, yıllarını harcadıysan paran artıyor demek istedim.

Uluslar arası ticaret gemileri kaptanıyla normal gemi kaptanı arasındaki fark ne ?

Askerler rahat mi ki? Çalışma saatleri gun içerisinde kaç saat haftada ne kadar çalışır tatili var mıdır vs. Bi de askerlik zaten başlı başına yorucu değil mi?

Normal kaptanın aldığı parayla okyanus aşırı seferler yapan kargo gemisi kaptanın aldığı para aynı olmuyor, yüklü miktarda maaş farkı ve tabii iş farkı oluyor.

Gemi kaptanı dediğin gece gündüz 6 ay gemide olmaz mi? Nasıl rahat olabilir ki? Pilotlukta da sanırım gittiğin yerde baya kalıyormussun dalan oyle biliyorum yani dinlenmek için rahat da uçağı kontrol etmek falan stresli olan yapamaz herhalde

Gemi kaptanı yağcı gibi çalışmıyor, gemide ki en rahat kişisin, geminin yöneticisisin, erkenden evlenip aile kurma hayalin mi var da rahatlıktan bahsediyorsun?

Kaç yaşındasın dostum bu arada merakımdan soruyorum.

Amma denizci varmış burada Allah selamet versin =)

20220109_132413.jpg

Denizcilik para için yapılmaz arkadaşlar, burnunuzdan gelir, bakmayın öyle şu kadar dolar kazanıyor diyenlere.

Normal kaptanın aldığı parayla okyanus aşırı seferler yapan kargo gemisi kaptanın aldığı para aynı olmuyor, yüklü miktarda maaş farkı ve tabii iş farkı oluyor.

Gemi kaptanı yağcı gibi çalışmıyor, gemide ki en rahat kişisin, geminin yöneticisisin, erkenden evlenip aile kurma hayalin mi var da rahatlıktan bahsediyorsun?

Kaç yaşındasın dostum bu arada merakımdan soruyorum.
Yoo öyle bi hayalim yok sadece senelerce 16-17 belki daha fazla okuduktan çalıştıktan sonra kendi ellerimle hayatimi zorlaştırmak istemem rahat bi meslek seçerim rahat ederim

Yoo öyle bi hayalim yok sadece senelerce 16-17 belki daha fazla okuduktan çalıştıktan sonra kendi ellerimle hayatimi zorlaştırmak istemem rahat bi meslek seçerim rahat ederim
15 yaşındayım

15 yaşındayım
Sen bence forumlarda meslek aramaktansa kendini geliştirmekle başla.

İyi bir tahsil edin, güzel okullarda oku, çeşitli çeşitli yabancı diller öğren. Sonra genişleyen ufkunla kendine bir meslek seçersin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı