Büyük kabloda SATA yazıyor. Diğerinde sadece ok işareti var. Ilk baştaattigim kablolar dahil bunları bir yere sokmam lazım mi ne yapmam lazım sokmasam da olur mu?Görselde turuncu bölüm kumandaya bağlanan kısım. Yeşil bölüm ise fanın RGB kablosunu taktığın bölüm. Mavi kısım ise güç kaynağıyla bağlantılı bölüm.
İkinci görselde elinde tuttuğun kablolardan biri yüksek ihtimal çoğaltıcı. Yani genelde kasa üreticileri kasayla gelen 3 fanı 1 çoğaltıcı ile tek bir girişten senkronize çalışacak şekilde ayarlıyorlar.
Tamamdır sağ ol. Son olarak ekran kartımı takacaktım ama 2 boşluğun arasına denk geliyor HDMI çıkış yeri falan. Ne yapmam lazım?Mavi olan bölümden uzanan kabloyu güç kaynağındaki güç kablolarından birine takacaksın. (Büyük ihtimalle IDE) Kasanın ön kısmından gelen o fan RGB kablolarını da kasanın üzerindeki çoklayıcıya takacaksın. (Yeşil bölüm. ) Turuncu bölümdeki kabloda anakartın üzerindeki reset switch'i veya kumanda üzerinde takılı olacak.
Tamamdır sağ ol. Son olarak ekran kartımı takacaktım ama 2 boşluğun arasına denk geliyor HDMI çıkış yeri falan. Ne yapmam lazım?
Ekran kartını o araya soktugum zaman kendi slotuna girmiyor. O aradaki demiri cikartmam lazım sanırım mecburen.İlk 2.
Ekran kartını o araya soktugum zaman kendi slotuna girmiyor. O aradaki demiri cikartmam lazım sanırım mecburen.
İlk 2 değilmişte ikinci ve üçüncüymüş. 3-4 saattir uğraşıyorum kafa kalmadı biraz ondan dikkat etmemişim hiç.Demir parçalarını çıkartacaksınız ilk 2 kısma denk gelir. PC Express slotu ilk 2'ye denk gelir.
Bu arada bunlarda bi yanlışlık yaparsam büyük bir sorun olur mu yoksa en fazla RGB mi çalışmaz ?Mavi olan bölümden uzanan kabloyu güç kaynağındaki güç kablolarından birine takacaksın. (Büyük ihtimalle IDE) Kasanın ön kısmından gelen o fan RGB kablolarını da kasanın üzerindeki çoklayıcıya takacaksın. (Yeşil bölüm. ) Turuncu bölümdeki kabloda anakartın üzerindeki reset switch'i veya kumanda üzerinde takılı olacak.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.