Çoklu bağlantıda internet gelmiyor

Hamza Terzi

Megapat
Daha fazla  
TP-Link routerim mevcut modemimin 2 tane Ethernet girişi olduğu için router aldım. Bir süredir 2 masaüstü bilgisayarımla routeri kullanıyorum. 2 farklı laptop eklemeyi denedim. Laptoplarda bağlantı yok şeklinde interneti kullanamıyorum. Akabinde masaüstüne tekrar takıyorum Ethernet'i inernet geri geliyor. Tüm kombinasyonları denedim bütün kabloları söküp laptopu sadece routera bağladım. Yine de internet gelmiyor. 2 laptopta Da aynı sorun var. Laptopun birini Wi-Fi güçlendiricideki Ethernet girişine bağladığımda bağlantı geldi. Fakat routerdan kullanmak istiyorum hepsini. Sebebi ne olabilir?

Kablo ile alakalı bir durum değil İP çakışması oluyor cihazda, modemin veya routerin modelini internete yazıp İP yapılandırması ayarlarına bir göz at biraz karmaşık gibi görünebilir ama basit bir şey. Çok fazla router ve cihaz bağlanınca standart modemlerde böyle sıkıntılar oluyor

Kablo ile alakalı bir durum değil IP çakışması oluyor cihazda, modemin veya routerin modelini internete yazıp IP yapılandırması ayarlarına bir göz at biraz karmaşık gibi görünebilir ama basit bir şey. Çok fazla router ve cihaz bağlanınca standart modemlerde böyle sıkıntılar oluyor.

Laptoplarda bu sorunu yaşıyorum sadece. Masaüstü 2 cihaz da bağlı ve böyle bir sorun yok. Routera sadece tek olarak bağlayınca bile laptopa interneti vermiyor bağlantı yok diyor. İp yapılandırmasını araştıracağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı