Çoklu CPU ve AMD CrossFire nedir?

Osman123456789

Femtopat
Merhaba, Ryzen 5 3400G işlemci alacağım. AMD crossfire nedir? Çoklu GPU nedir? Alacağım bazı anakartlarda çoklu GPU var, bazılarında yok. Aradaki 250-300 TL'lik fiyat farkını vermeye gerek var mıdır? Ne işe yarar bu teknolojiler? Teşekkürler.

Son düzenleme:
Çoklu CPU server bilgisayarlarind olur genelde. Çift işlemciye sahip olurlar. Çoklu GPU ise birden fazla ekran kartin8 aynı sisteme takmaktır. 3400G ile çoklu CPU yapamazsınız.

Crossfire çift GPU kullanmaktır. Çoklu CPU olarak ne söylediğinizi anlamadım.
Yani Crossfire'a gerek yok.

Buradaki MSI B450-A Pro Max anakartta çoklu GPU var yazıyor oradaki çoklu GPU ne demek?
Yazım yanlışı özür dilerim CPU değil GPU.
Çoklu CPU server bilgisayarlarind olur genelde. Çift işlemciye sahip olurlar. Çoklu GPU ise birden fazla ekran kartin8 aynı sisteme takmaktır. 3400G ile çoklu CPU yapamazsınız.

Çoklu GPU özür dilerim yazım yanlışı için.

Bir anakarta uyumlu 2 tane ekran kartını takarak kullanmaktır. Çoğu oyunda 2. ekran kartını taksanız bile performans %30 civarı artar ve belli oyunlar destekler. 2 tane GPU-ekran kartı takacağına 1 tane üst model takınca daha iyi performans alırsın.

Genelde sınırları zorlayanlar kullanır mesela 2 tane RTX 3090 takar adam daha üstü olmadığı için. Normal seviyedeki kullanıcılarda nerdeyse hiç işe yaramaz

Benim sistem APU zaten hocam 1. ekran kartım bile yok beni ilgilendiren bir özellik değilmiş.

Bir anakarta 1'den fazla ekran kartı takmak. Sizin senaryonuzda gerekli değil.

Anladım teşekkür ederim.

Profilinzdeki MSI logosuna dayanarak somak istiyorum sizce MSI B450M-A Pro Max mu yoksa Gigabyte B450M S2H mı birisi ısrarla MSI diyor ancak onda mosfet soğutucu yok HDMI versiyonu daha eski sizce hangisi ve neden işlemcim Ryzen 5 3400G.

Fiyat/Performans açısından dizdiğim sistemlerde Gigabyte B450M S2H kullandım diyim sana

Uyum konusunda herhangi bir sorun olur mu? Ryzen 5 3400G ile birlikte kullandınız mı? En mantıklı B450M S2H gibi gördüm ben sizce de öyle mi?
Sorun yaşamazsın. Sadece Ryzen 3000 Ready olmasına dikkat et yoksa bir yerden işlemci bulup BIOS güncellemen gerekir. Gigabyte'da işlemcisiz BIOS güncelleniyor mu bilmiyorum çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…