Çoklu CPU ve AMD CrossFire nedir?

Ek olarak özellikle APU dizmiyorsan 2. el işlemci ve GPU takarak daha iyi oyun performansı alırsın. Mesela 1600AF-RX570 gibi :D Cebinden ek 300-400 TL çıkar diye tahmin ediyorum.

Ek olarak özellikle APU dizmiyorsan 2. el işlemci ve GPU takarak daha iyi oyun performansı alırsın. Mesela 1600 AF-RX570 gibi :D cebinden ek 300-400 TL çıkar diye tahmin ediyorum.

İkinci el toplamak istemiyorum 0 olmasını istiyorum. Oyun için değil de AutoCAD SolidWorks için kullanacağım oyun çok nadir GTA 5, ETS 2, LoL oynarım Photoshop yapacağım bir de MAK. Müh öğrencisiyim bütçem kısıtlı o yüzden en mantıklı Ryzen 5 3400G almak istemiştim.
B450M modelleri arasında en mantıklısı S2H. Uyum sıkıntısı yaşamazsınız o APU'ya uygun geliyor diye biliyorum.

Teşekkür ederim hocam bana da S2H en mantıklı gibi geldi tercihi mi bu şekilde yapacağım.
Çoklu GPU oyun sistemleri için ölü teknolojidir. İş bilgisayarları için iyi olabilir ancak bu ayrıntıya takılmanızı tavsiye etmem.

APU sistem topluyorum hocam zaten bneim işime yaramayacakmış bu özellik.

İkinci el toplamak istemiyorum 0 olmasını istiyorum. Oyun için değil de AutoCAD SolidWorks için kullanacağım oyun çok nadir GTA 5, ETS 2, LoL oynarım Photoshop yapacağım bir de MAK. Müh öğrencisiyim bütçem kısıtlı o yüzden en mantıklı Ryzen 5 3400G almak istemiştim.

Teşekkür ederim hocam bana da S2H en mantıklı gibi geldi tercihi mi bu şekilde yapacağım.
BIOS güncellemesi gerekebilir ama bence direkt takıp kullanabilirsiniz. 3400G Zen 2 değil Zen+ mimarisi ile geliyor diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin.

Sana şöyle diyim, bu işlemcinin sıfırı 1400 TL ama satmaya kalksan %20 daha ucuza bile satamazsın. İşlemciyi düşürüp bir 750Ti yada 1050 bile taksan çok daha fazla performans alırsın çünkü APU işlemciler güçlü değil. Render alacaksan ekran kartı da lazım :D

Sana şöyle deyim, bu işlemcinin sıfırı 1400 TL ama satmaya kalksan %20 daha ucuza bile satamazsın. İşlemciyi düşürüp bir 750 Ti ya da 1050 bile taksan çok daha fazla performans alırsın çünkü APU işlemciler güçlü değil. Render alacaksan ekran kartı da lazım :D.

Monitör dahil 4000 TL bütçem o yüzden çok fazla seçenek olmuyor hocam.
Gerek olmaması lazım. Bütün B450'ler Zen+ mimarisini destekliyor diye biliyorum ama yanlışım olabilir.

Direk takıp kullanan kişiler olmuş hocam bence de gerekmiyor.

Monitör dahil 4000 TL bütçem o yüzden çok fazla seçenek olmuyor hocam.

Direk takıp kullanan kişiler olmuş hocam bence de gerekmiyor.
Ayrı bir konu açarsan "4000 TL Sistem Toplama" gibi daha iyi yardımcı olabiliriz forum olarak :D Emin olabilirsin oyun/işlemci performansı olarak daha iyi bir sistem olur. APU işlemciler genelde daha sonra ekran kartı takman için kullanılıyor ama işlemciye fazladan verdiğin 400 TL tutar boşa gidiyor. Bir konu aç bence.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı