Çoklu HardDisk Titreşimi Zararlı mı?

TokyoBaran

Hectopat
İyi günler arkadaşlar.

Masaüstü bilgisayarımda 2 adet hard disk kullanıyorum. Birisi 1TB (WD10EZEX) önemli dosyalarımın olduğu disk, diğeri ise 300GB(Samsung HD321KJ) sürekli kullanmadığım depolama diskim. 300GB olan diskim eski bir disk. Standart bir harddiske göre aşırı derecede ses ve titreşim yapıyor. Merak ettiğim konu ise, iki diskim aynı anda çalışırken, titreşim yapan diskimin diğer diskime bu titreşimden dolayı zarar verip vermeyeceği. Görüşlerinizi bekliyorum teşekkürler.

Zarar verir mi bilmiyorum. Amazarar vereceni düşünüyorsanız, 1 tb olan çok titremiyorsa çift taraflı bantla kasanın boş yerine monte edebilirsiniz. Diğer bir cözümse boş başka hdd yeri varsa birini oraya takabilisiniz.

Zarar verir mi bilmiyorum. Amazarar vereceni düşünüyorsanız, 1 tb olan çok titremiyorsa çift taraflı bantla kasanın boş yerine monte edebilirsiniz. Diğer bir cözümse boş başka hdd yeri varsa birini oraya takabilisiniz.
Harddisklerim zaten ayrı ayrı slotlarda birbirlerinden uzaklar. Yalnız bu eski harddisk tüm kasayı titretiyor. Benim merak ettiğim, zaman içerisinde bu titreşimlerin birlikte çalışan harddisklere zararı olup olmayacağı.

Harddisklerim zaten ayrı ayrı slotlarda birbirlerinden uzaklar. Yalnız bu eski harddisk tüm kasayı titretiyor. Benim merak ettiğim, zaman içerisinde bu titreşimlerin birlikte çalışan harddisklere zararı olup olmayacağı.
Bence yakın bir zamanda yeni bir tane alın. Ondan kurtulun. Hemen zaar vermese bile ilerleyen zamanlarda zarar verebilir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı