Çoklu prizi prize takarken ufak kıvılcım çıkması

Yer
İstanbul/Ataşehir
Merhaba, akım korumalı çoklu prizi PC kapalı haldeyken (PSU anahtarı off konumunda değildi) evdeki prize takarken bilgisayarın kabloları çoklu prize takılı haldeydi. Ufak bir kıvılcım çıktı ama takmadım kıvılcım çıkınca hemen geri çektim. Bunun PC'ye bir zararı olur mu?

Bence de bir şey olmaz çok eskiden PS4 oyanamam için çoklu prize takmam gerekiyordu. Her taktigimda öyle kıvılcım çıkıyordu ama bir şey olmuyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:

PC kabloları ile birlikte bir de şerit LED'in güç adaptörü kablosu vardı. Prizin akım kontrollü olması da bu tip durumlarda iyi.

Bence de bir şey olmaz çok eskiden PS4 oyanamam için çoklu prize takmam gerekiyordu. Her taktigimda öyle kıvılcım çıkıyordu ama bir şey olmuyordu.

Telefonu şarja takarken bile prizden ufak kıvılcımlar çıkıyor. Ya normal bir durum ya da elektrik sistemiyle ilgili bulunduğum yerin.

PC kabloları ile birlikte bir de şerit LED'in güç adaptörü kablosu vardı. Prizin akım kontrollü olması da bu tip durumlarda iyi.

O kıvılcım hep çıkabilir. Statik elektrik kaynaklı olmasi lazım. Sadece ucunda plastik olan 2 demiri de değdirsen çıkar. Bu tip durumlar PC'ye kadar ulaşmıyor zaten.

Düzeltme yapayım. PC kablosunu takarken olmadı bu dediğim. PC kablolarının takılı olduğu prizi evde bulunan prize takınca oldu. Ama priz akım korumalı.

Herkese çok teşekkür ederim. Beni rahatlattınız.

Akım çeken her cihaz, o kıvılcımı çıkartır. Özellikle de kondansatör içeren cihazlarda görülür. Bir zararı olmaz, korkmanıza gerek yok.

Prizde bu. Ne kadar iyi dersiniz? Çok aşırı iyi olmadığını biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…