Çoklu prizi prize takarken ufak kıvılcım çıkması

Anladım ne demek istediğini. Biraz kötü anlatmisim benim hatam. :) uzatma kablosuna takiyordum ben de. Senin dediğin de ayni şey yani.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Ahmet İnanoğlu Akım korumalı prizleri ben kullanmıyorum. Cihazdan önce bir koruma olması iyidir ama zaten alıcı cihazın içinde olan bir korumaya sahip çoğu. Benim yaşadığım bölgede, o noktaya kadar bile arıza gelmiyor zaten. Aldığınız ürün yeterlidir sizin için. Ufak da olsa bir koruma sağlar. Alıcıdan önce devreyi açık konuma getirebilir ama kesin koruma değildir zaten. Olur ya, o küçücük zaman diliminde devreye girebilirse, bir kademe daha olmuş olur korumada.

@Ahmet İnanoğlu Akım korumalı prizleri ben kullanmıyorum. Cihazdan önce bir koruma olması iyidir ama zaten cihazın içinde olan bir korumaya sahip çoğu. Benim yaşadığım bölgede, o noktaya kadar bile arıza gelmiyor zaten. Aldığınız ürün yeterlidir sizin için. Ufak da olsa bir koruma sağlar. Alıcıdan önce devreyi açık konuma getirebilir ama kesin koruma değildir zaten. Olur ya, o küçücük zaman diliminde devreye girebilirse, bir kademe daha olmuş olur korumada.

Hocam zaten bu prizi evdeki prize takınca yeşil ışık yanıyor. Projected adı altında. O da koruma sanıyorsam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Akım çeken cihazlar kıvılcım çıkartıyor. Bu şarj aletleri içinde geçerli, ben her gün telefonu şarja taktığım zaman o kıvılcım direk çıkıyor. Sanırım üç senedir böyle oluyor, hala şarja bir şey olmadı çok şükür. :)

O çoklu prizin üzerindeki açma kapama tuşu, kapalı konumda iken takarsanız yüksek ihtimal kıvılcım çıkmayacaktır. Aynı şekilde açık ya da stand-by konumunda olan bir cihazın fişini takmaya veya çıkarmaya çalışırsanız, ark yapması gayet olasıdır. Cihazlar tamamen kapalı iken fişlerinin sökülüp takılması daha sağlıklıdır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı