Colorful Battle-AX A520M-K M.2 V14 anakart ile BIOS üzerinden işlemciye nasıl OC yapılır?

EfeBora46

Centipat
Daha fazla  
BIOS üzerinden R5 5600'e OC yapmak istedigimde voltajı istedigim gibi ayarlayabiliyorum fakat GHz 4600'ü geçtiğinde mavi ekran veriyor. 1.4 volt güç veriyorum. Testte TDP değeri 130 watt hiçbir sorun olmuyor derece 75'ten yukarı çıkmıyor. Sıvı soğutmama çok güveniyorum GHz'i 4900 gibi ayarlamak istiyorum fakat mavi ekran veriyor. Acaba anakart üzerinden başka ayarlarda mı yapmam gerekiyor? Bu anakart ile OC yapan ne forumlarda bulabildim ne de video yapan var başka anakartlarda birkaç ayar daha yapıyorlar ama benim BIOS'ta o ayarları bulamadim sadece GHz ve voltajı ayarlayabildim. Bir şeyi mi yanlış yapıyorum yardımcı olur musunuz?

AMD'de a anakart serisi ile OC yapılmıyor diye biliyorum. En az b anakart serisi lazım.

Hocam ben aslında OC yapıyorum. OC denilen şey GHz ve voltajı aşırtmak değil mi? Normalde 4 GHz'de çalışıyor. Ben bunu 4.6'ya çıkardım sıvı soğutmamda kullandığım termal macun ve fanlar üst seviye Gamepower'ın sıvı soğutması ama fanlar ciddi ciddi buzdolabı motoru soğutmak için kullanılan fanlardan :D ısı konusunda gram sorun yaşamıyorum yani. Ben neden 4.6 üzerine çıkamıyorum?

Peki teşekkür ediyorum hocam son olarak az önce belirttiğim gibi GHz'i ve voltajı 4600 ve 1.4'te kullanırsam bir sorun olur mu?
Bilemiyorum deneyebilirsin, bazen üreticiler a serisine kendi biosları sayesinde OC desteği verebiliyor, donanım arşivide yıllar yıllar önce a320 ile oc yapmıştı, orada da bunun resmi bir destek olmadığını söylüyordu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı