Colorful iGame RTX 3090 ekran kartı 90 dereceye ulaşıyor

YasoYasoo

Hectopat
RAM
Hyperx fury beast 32gb
Ekran kartı
Colorful igame rtx3090
Anakart
MSI b450m a pro Max
İşlemci
Ryzen 3 1200
Arkadaşlar selam. Elimde bir RTX 3090 var. Colorful iGame markasına ait. Kartı iki hafta önce ikinci el olarak aldım. Daha yeni kullanabilme fırsatım oldu. Alırken deneyemedim ama kart oyunlarda vs. aşırı ısınıyor. Çok rahat 85-90 dereceleri görebiliyor. FurMark'ta maksimum 87-88 derecelerde sabit kalıyor. Aldığım adam termal padlerin değiştiğini söyledi. Acaba çok kalın olduğu için bir temas yetersizliği falan mı var? Yoksa macun mu yenilemek gerekir? Kasam mesh ve 6 adet fan bulunuyor. Termal padleri olabildiğince çekmeye çalıştım. Aldığım adam bana kartın termal padlerinin yakın zamanda değiştiğini söyledi. Ben ondan şüpheleniyorum.

Dosya Ekleri

• IMG20231223175518.jpg
    137,9 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG_20231223_180450.jpg
    239,6 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleyen: Moderatör:

Kart miningli fakat bunda sorun yok büyük ihtimalle padlerin ölçüsü yanlış ya da padleri değiştirip macunu değiştirmediyse macun bozulmuştur.

Hocam gerekli bakım düzgün yapıldığında düzelir de o işlemci ile bu ekran kartını kullanmak birazcık bağırttı. İşlemci değiştirecek misiniz?

O işlemci ile 90 derece olabiliyorsa helal olsun potansiyel fazla.

Hocam gerekli bakım düzgün yapıldığında düzelir de o işlemci ile bu ekran kartını kullanmak birazcık bağırttı. İşlemci değiştirecek misiniz?

Evet işlemci değiştireceğim bütçem olmadığı için taktım onu idareten. 1-2 haftaya 5900X alacağım.

Evet birazcık zayıf.

O işlemci ile 90 derece olabiliyorsa helal olsun potansiyel fazla.

Vallahi çok rahat oluyor hem de. Oyunlarda fanı 80e ayarlıyorum. Sıcaklık 85 üstüne çıkmıyor.

Kart miningli fakat bunda sorun yok büyük ihtimalle padlerin ölçüsü yanlış ya da padleri değiştirip macunu değiştirmediyse macun bozulmuştur.

Padleri ben alıp değiştirsem hangi ölçüde almam lazim hocam. Türlü türlü padler var piyasada. Hangisini alacağımı bilmiyorum.

Hocam konudan bağımsız olabilir de o işlemciye o kart nedir ya

Paranın gözünü seveyim bütçe olmayınca. Yeni işlemciyi almak için biraz para biriktirmem gerekiyordu da. O zamana kadar bilgisayarı kullanmak için idareten aldım. Şimdi çevremde bir 5900X varda nasipse çarşamba günü almaya çalışacağım inşallah.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…