Colorful RTX 2060S undervolt işlemi nasıl olmalı?

vertex11

Decapat
Herkese selam. Ekran kartım oyun oynarken 85 derecelere kadar ulaşıyor. Ben de termal macun değişimi yaptım ancak fayda etmedi. Aklıma undervolt işlemi geldi. Test ederek kartımın 1815 MHz Core clock değerini 900v verecek şekilde ayarladım. 875 de denedim ancak 30 dakika sonrasında oyunlarda kapanmalar yaşandığı için 900v a yükselttim. Oyunlarda şimdi 80-81 derece arasında gezinmekte. Size sorum şu: Ekran kartımın ısısını nasıl daha fazla düşürebilirim? Kasamın hava akışı iyi önde üç arkada da 1 egzoz 1 de tepe fanı bulunmakta. Undervolt işlemi ile ilgili yapabileceğim işlemler başka ne olmalı?(test için seçtiğim oyun Dying Light 2 RTX açık en yüksek ayarlar)

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI Afterburner yazılımından, ekran kartının kendi yazılımı da olur, fan hızını elle yükseltmeyi denedin mi ?

RTX 2060 Super için maksimum sıcaklık 89 derece olarak belirtilmiş Nvidia. 85 derece bir sorun çıkartmaz büyük ihtimalle. Ben RTX 2060 kullandım 4 sene boyunca 84 derecede bir sorunla karşılaşmamıştım oyun oynarken.

MSI Afterburner yazılımından, ekran kartının kendi yazılımı da olur, fan hızını elle yükseltmeyi denedin mi?

RTX 2060 Super için maksimum sıcaklık 89 derece olarak belirtilmiş NVIDIA. 85 derece bir sorun çıkartmaz büyük ihtimalle. Ben RTX 2060 kullandım 4 sene boyunca 84 derecede bir sorunla karşılaşmamıştım oyun oynarken.

Fan ayarını yaptım. Ekran kartına zarar vermeyeceğini biliyorum ama psikolojik olarak 80 derece fazla geliyor. Ekran kartı 875v da 77 dereceleri görmüştü aslında. Ancak test sırasında oyun kapandığı için mecbur 900v a çektim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı