COM portları yok

kasikciserhad

Hectopat
Katılım
27 Temmuz 2020
Mesajlar
306
Çözümler
2
3 Kasım tarihinde Windows 10 güncellemesi yaparken yanlışlıkla bilgisayarı bozdum. 4-5 gün sonra format USB'si ayarladım ve cihazımı formatladım. Elime bir adet Huawei Y6 2018 model bir telefon geçti. Telefonu 1 hafta kullandım ve çok kastığı için rahatsız oldum. Custom ROM işlerine bir de böyle bir cihazla karışıyım dedim. Tabi cihazın Bootloader koruması olduğu için bir tık hayal kırıklığına uğradım. Huawei Y6 2018 cihazımın Bootloader kilidini açmam gerektiği öğrendim ve araştırma yaptım. Huawei Bootloader unlock kodu sağlamayı bırakmış, o yüzden başka yöntemlere bakayım dedim. Python ile kod alınabiliyormuş, yapmaya başladım bayağı bir ilerledim fakat PowerShell cihazı bulamadı. DC unlocker kullanayım dedim ve port seçeneklerinde sadece com1 portu olduğunu gördüm. Belli bir süre cihazda portların olmadığını fark edemedim. Sonunda buldum ki com1 haricinde port yok. Format öncesinde olduğu için bir an var sandım. Daha sonra nasıl ekleyebileceğime baktım ve "eski aygıt ekle" ile yapılabildiğini gördüm. Fakat sürekli bir ünlem kalıyor ve portlar düzgün çalışmıyordu. Uygulamalar yine de cihazı görmüyordu. Taktığım cihazlar normal bir şekilde çalışıyor, fakat portlar gözükmüyor. Nasıl yapacağımı bulamadım ve buraya geldim. Bu konu hakkında bilgisi olan varsa acilen yardımcı olursa çok sevinirim. Tüm yazıyı okuyan kişilere çok teşekkür ediyor, yardımlarınızı bekliyorum.

Screenshot_1.png
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    636,5 KB · Görüntüleme: 75
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    39,2 KB · Görüntüleme: 63
Anakartınızın marka ve modeli önemli değil. Qualcomm sürücülerinin anakart ile bir ilgisi yok. Telefon MTK olsaydı Qualcomm sürücülerine ihtiyacınız olmayacaktı. Olayı şöyle düşünün; bilgisayarınıza yazıcı bağladınız ve sürücülerini yüklüyorsunuz...
 
COM4 ve COM5 portları gözükmese de program o portlar var gibi işlem yapıyor ve cihazı algılıyor. Algılama sorunum kalmadı. Sadece aygıt yöneticisinde COM portlarım gözükmüyor ve manuel olarak eklediğimde uyarı veriyor. Manuel olarak ayarlayın diye. Kod 34.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı