Çözüldü COM Surrogate sürekli dosya silmemi engelliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kawaiikatze

Femtopat
Daha fazla  
RAM
16
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 Evo Plus
Ekran kartı
NVidia GTX 1050
Anakart
Lenovo Legion Y530
İşlemci
Intel i5 8300H
Merhaba, Windows 11 Pro 22H2 sürümünü kullanmaktayım. Bir süredir COM Surrogate isimli sistem arabirimiyle sorun yaşamaktayım.

3D tasarımlar yapıp, 3D dilimleyici programlarda oldukça yoğun işim olmaktadır. Oluşturduğum tasarımları masaüstüne kaydettikten sonra silmem gerektiğinde silmeye çalıştığımda dosya hiçbir programda açık olmamasına rağmen COM Surrogate üzerinde açık olduğundan dolayı silme eylemi gerçekleştirilemiyor. (Bu arada Görev Yöneticisi'nden bu programların hizmetleri çalışıyor mu diye kontrol ettim ve çalışmıyor kesinlikle.)

Sorunu çözmem için sürekli Görev Yöneticisi'nden COM Surrogate isimli hizmetlerin tümünün görevini sonlandırmak zorunda kalıyorum. Ancak o şekilde silmeme izin veriyor. Fakat bu sadece geçici bir yöntem çünkü beş dakika sonra tekrar aynı sorunla karşı karşıya kalıyorum. Kaynak tüketimlerinde bir anormallik tespit etmedim fakat bazen görev yöneticisinde 5-6 tane COM Surrogate işlemleri gördüğüm oldu.

Değerli görüşlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum. Saygılarımla...

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    257,9 KB · Görüntüleme: 433
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    4,2 KB · Görüntüleme: 332
Çözüm
Bu yöntemi denediniz mi?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kaynak izleyicisinde dllhost.exe ve explorer.exe gözüküyor. Fakat zaten COM Surrogate'in görevini sonlandırınca silebiliyorum. Tek sorunum sonraki dosyalara da sürekli aynı şey oluyor. Hepsinde değil ama çoğunda...

Güncelleme: Temiz kurulum sonrası sorun düzeldi. Sorun sebebini hala bilmiyorum.
Kullandığınız programı kaldırıp tekrar yükleyin hala devam ediyor ise virüs taraması yaptırın bilgisayarınızda virüs olabilir.

Görev çubuğunda açık olan bir şey var mı? Olmadı PC'yi yeniden başlatıp deneyin.
Görev çubuğunda açık bir program yok. Simge durumunda arkada aktif Microsoft Powertoys, MEGA Sync, Kaspersky, Kaspersky VPN, Lightshot (Screenshot Programı), ,WinDynamicDesktop (Dinamik Wallpaper Programı), Signal, Telegram ve Samsung Magician aktif durumda.

Kullandığınız programı kaldırıp tekrar yükleyin hala devam ediyor ise virüs taraması yaptırın bilgisayarınızda virüs olabilir.
Denedim ama nafile maalesef. Kaspersky Premium ile tam taramada sıfır tehdit bulundu.

Bu yöntemi denediniz mi?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kaynak izleyicisinde dllhost.exe ve explorer.exe gözüküyor. Fakat zaten COM Surrogate'in görevini sonlandırınca silebiliyorum. Tek sorunum sonraki dosyalara da sürekli aynı şey oluyor. Hepsinde değil ama çoğunda...

Güncelleme: Temiz kurulum sonrası sorun düzeldi. Sorun sebebini hala bilmiyorum.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı