Com.tr alan adları neden ucuz? .tr'ye geçiş nasıl yapılır?

Ahsoka

Centipat
Selam, "siteisim.com.tr" alan adını yıllık 20₺, 5 yıllığına 150₺ verip satın aldım.

Neden .com.tr uzantılı alan adları bu kadar ucuz? Bir de yeni bir düzenleme gelmiş sanırım, artık .com.tr, .gov.tr gibi uzantıların hepsi .tr olacakmış. .tr uzantıya öncelikli geçiş sırası halihazırda alan adı sahiplerinde olacakmış. Benim aldığım ile de geçiş yapılabilir mi?

Almamın sebebi de benim bir web sitem var .com uzantılı, ucuz olduğu için aynı isimde .com.tr olanı da satın aldım ve yönlendirme yaptım.

.com.tr ile .com arasında ne fark var? Almadan sormam gerekirdi ama artık çok geç :D

com.tr ile .com arasında ne fark var? Almadan sormam gerekirdi ama artık çok geç :D
Ülke belirteci hariç fark yok. Google arama sonuçlarını gösterirken bunu da ele alır. Yani gidip de Finlandiya arama sonuçlarına çıkamazsınız.

Domainleri global ve ülke bazlı diye sınıflandırır. Bunu standart olarak yapmaz. Örneğin, .io bir ülke domaini, ama global gibi davranılıyor. Çünkü input output anlamında kullanılıyor genellikle.

.tr'ye geçişi ben de anlamadım. a.tr falan bir şeyler demişler. Bizim com.tr domain olduğu gibi kalır bence, en fazla yeni kayıtları reddederler.

Ülke belirteci hariç fark yok. Google arama sonuçlarını gösterirken bunu da ele alır. Yani gidip de Finlandiya arama sonuçlarına çıkamazsınız.

Domainleri global ve ülke bazlı diye sınıflandırır. Bunu standart olarak yapmaz. Örneğin. IO bir ülke domaini, ama global gibi davranılıyor. Çünkü input output anlamında kullanılıyor genellikle.

.tr'ye geçişi ben de anlamadım. A.tr falan bir şeyler demişler. Bizim com.tr domain olduğu gibi kalır bence, en fazla yeni kayıtları reddederler.

Anladım, teşekkürler. O zaman ben .com olan alan adımı da devam ettireyim.

Peki sizce ana alan adım sitem.com mu gözükmeli sitem.com.tr mi? Türkiye için içerik üretiyorum, ikisine de (sitem.com ve sitem.com.tr) sahip olduğum için fark etmiyor gerçi ama tıklanma oranını değiştirir mi sizce? Bulunabilirlik açısından zaten fark yok.

Hedefiniz Türkiye ise uygun maliyetli olduğundan .com.tr kullanmak daha mantıklı. Tek eksisi uluslararası bulunabilirlik olmaz. Artısı da Türkiye aramalarında önde olursunuz.

Tam anlatamadım sanırım özür dilerim. Ana alan adımı .com.tr olarak değiştirsem, .com olanı da .com.tr'ye yönlendirme yapsam, uluslararasında yine bulunabilirim değil mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı