TYT çalışma programı nasıl yapılabilir?

bayram.celik1

Picopat
Merhaba. TYT'ye hazırlanıyorum.
Şu an öyle çok başlayamadım. Matematik temelim yoktu ve temel atma kitabını bitirdim. Bıyıklı Matematiğin Matematik Kampı'na başladım. Onun harici Türkçe'de Benim Hocam, fen ve sosyalde Apotemi Yayınlarının kitaplarını aldım. Deneme henüz almadım. Yarın gidip alacağım kırtasiyeden. Ona göre ne eksiğim varsa çalışacağım.

Yarından itibaren artık tamamıyla kendimi vermek istiyorum, çok boşladım.
Eve saat 17.30'da geliyorum ve spora da gidiyorum. 19-20 saatlerinde sporda oluyorum. Haftada 3-4 gün. Yani öyle aman aman vaktim yok. Saatlerimi de ona göre ayarlıyorum.

Planı şöyle hazırlıyorum. Örnek;
Pazartesi; 55 Günde TYT Matematik 2. günü bitir. 20 paragraf sorusu çöz.
Salı; Deneme yap.
Çarşamba; Benim Hocam TYT Türkçe 1. günü bitir.

Bu şekilde örnek bir program yaptım ama çok doğru gelmedi bana sanki. Nasıl yapmalıyım programımı?

Hedefiniz nedir? Ve bıyıklı matematiğin 55 gündeki kampını bende izliyorum 1 günde rahat bitirirsiniz ancak kampa bağlı kalmayın matematiğiniz çok kötüyse mikro orjinal çözün yanında tyt türkçe de üç dört beş öneririm her gün banko olarak türkçe matematik çalışın tyt de paragraf 20 tane günlük çözün. Diğer derslere de plan yapın günde 3 ders çalışabilirsiniz şuan ama bıkarım diyosanız 1 ders de olur.

Hedefiniz nedir? Ve bıyıklı matematiğin 55 gündeki kampını bende izliyorum 1 günde rahat bitirirsiniz ancak kampa bağlı kalmayın matematiğiniz çok kötüyse mikro orjinal çözün yanında tyt türkçe de üç dört beş öneririm her gün banko olarak türkçe matematik çalışın tyt de paragraf 20 tane günlük çözün. Diğer derslere de plan yapın günde 3 ders çalışabilirsiniz şuan ama bıkarım diyosanız 1 ders de olur.
Kanka spora gidiyorum + okul zaten kolumu kaldıracak enerjim olmuyor. Hafta sonu 2 3 derse çalışırım da hafta içi çok zor.

Şuan 55 günde tyt kampının yanında çözmek için hangi soru bankasını önerirsin?
Bir de paragraf olarak üç dört beş'in kitabı var. Başka bir kaynak gerekir mi yoksa sadece bu yeter mi?

Hocam selamlar, bundan önce bir konuda daha karşılaşmıştık belki hatırlarsınız :)

Sizi sürekli ders çalışmaya başlama ve nasıl program yapılır tarzı konularda gördüğüm için bir cevap vermek istedim. Aslında bu sorunun cevabını size daha önce söylemiştim hatta birçok arkadaş daha sizinle konuşmuştu ama maalesef sizin sorununuz program değil, ertelemek :)

Emin olun açtığınız ilk konudan itibaren çalışsaydınız şu an hedefiniz ilk baştaki hedefinizden daha yüksek bir yer olurdu, hedefiniz yüksek değildi diye hatırlıyorum.

Geldik kasım ayına, öğrencilerin kırılma ayı. Ben de bu 1 haftadır kitap açamıyorum, çoğu öğrencide öyle. Bundan öncesine kadar her öğrenciye rahat yetişir diyorduk ama artık zaman işliyor, sizin de bir noktadan başlamanız gerek.

Okuldaki rehber öğretmenlerinin verdiği cumhuriyet döneminden kalma kopyala yapıştır program tarzı bir program yazmaya gerek yok, öğrenci programını kendi hazırlamalı. Çalışacağınız günden önceki akşam alacaksınız elinize kalemi kağıdı, 5-6 satır olacak şekilde ertesi gün ne çalışacağınızı yazacaksınız ve ertesi gün o plana uyacaksınız.

Sürekli konularınıza denk geldiğim için yazayım dedim umarım faydalı olur, lütfen erteleme alışkanlığınızı bırakın. Kasım ayındayız, pes etmek için erken bir zaman ama başlamak için geç bir zaman değil. Hayırlı geceler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı