Com.tr mi org mu?

Bbaran1

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU 5600G, ram 2x8 gb 3200 mhz ddr4, 75 hz monitör, b450M HDV anakart, kioxa 500 gb nvme ssd.
Meslek
Öğrenci
Merhaba bir site açacağım haber temalı ancak biraz daha farklı olacak. İlk başta sadece türkiye ardından tutarsa global olacak. com.tr aldım ancak .org google domainste ucuz alabilir gibiyim. İlk olarak bunu mu kullansam sonra org geçsem global olursa? Akılda kalıcılık açısından yani bilemedim. Com alınmış zaten ondan com.tr aldım.

Muhtemelen .com.tr daha iyi.
1676241767983.png

1676241780584.png

Global'e açılmak için bence .net daha iyi olur (eğer boştaysa). Aslında çok da fark eden bir şey yok, Google artık SEO açısından domain'i önemsemiyor diye okumuştum.

Kar amacım yok. Amacım aileme katkı sağlayıp kalan paraları yardım amaçlı bağışlamak. Baktım kimse dünyanım değişmesi için uğraşmıyor veya başarısız oluyor ben de deniyim başarırsam bir sürü insan başarmış olacak.
Global'e açılmak için bence .net daha iyi olur (eğer boştaysa). Aslında çok da fark eden bir şey yok, Google artık SEO açısından domain'i önemsemiyor diye okumuştum.
şu anlık global açılma fikrim yok gelecekte olabilir. Evet net boşta şu anlık pek param yok ileride alabilirim ancak şu anlık sadece türkiye.

Öncelikle .com ve .net tercih ederim bu uzantılar doluysa .com.tr ve .org arasında kalırsam .org tercih ederim. Kalan diğer uzantılar yerine .com.tr tercih ederim.
Com yok net içim param yok o sonraya kalır deprem yüzünden çok harcama yapamıyorum. Birikimimiz yok gelecekte ne olacak bilemiyorum.

@Bbaran1 Google Domains üzerinden 75 TL'ye kayıt edebilirsiniz. Diğer uzantılar ile çok bir fiyat farkı olacağını sanmıyorum.
15e com.tr aldım ve dediğim gibi gerçekten param kalmadı. Ailemdem isteyemem domain alcam diye. com.tr iyidir şu an olmadı ilerde başkasını da eklerim 2 domain olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı