Çözüldü Combofix'te virüs olması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tarama sonuçlarında 6/68 güvenlik yazılımı alarm vermiş. Tahminimce içerdiği virüs tanımlarından dolayı zararlı görüldü. Topluluktan -15 olumsuz oy almış.

VirusTotal

Davranışsal raporlarında bazı adreslere bağlandığı gözüküyor. Bağlandığı adres BleepingComputer güvenilir bilinse de diğer bir bağlandığı adres olan "compendiate.net" adresi bana şüpheli geldi.

ComboFix kullanılmasını zaten önermiyoruz. Agresif komut satırı tabanlı temizleme yöntemleriyle sisteme zarar verebiliyor. Virüs temizleyeyim derken komple sistemi çökertme ihtimaliniz var.

Bir virüs sıkıntısı yaşıyorsanız konu açın yardımcı olalım.

Buradan indirdi isen güvenilirdir. Download ComboFix

Temizleme yönteminden kaynaklı içerdikleri kodları zararlı olarak nitelendiren güvenlik firmaları var.

Combofix normal bir şekilde kullanılmasının yerine uzman önerisi ile istenilen raporlar dahilinde yapılmasını öneriyorduk. Ta ki Windows 8.1 çıkana kadar. Windows 8.1 ve Windows 10 ile hiçbir uyumu olmadığı için bu sistemlerde faydadan çok zararı vardır. Combofix'in devri artık bitti. O yüzden Hijack uygulamalarında Combofix kullanmıyoruz.

ComboFix'i kullandı iseniz buradaki araç ile parçalarını kaldırın. DelFix ile Hijackthis Uygulamalarının Kaldırılması

Bir sıkıntım yok aslında. Sadece, bilgisayarımda virüs var mı yok mu tespit edemiyorum. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Aktif zararlı kontrolü için HJ raporu ekleyebilirsiniz. HijackThis Log Paylaşımı ve Çözümleri
Teşekkürler. Konu kilitlenebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…