Command + R Alt Boot ekranı açılmıyor

Sunpaix

Centipat
Cihazımın modeli MacBook Pro 13 inch 2012 A1278
Format atmak için CMD + R tuşuna bastığımda Recovery ekranı hiçbir şekilde açılmıyor. SSD kart aldım harddiskin yerine harddiskide CD ROM yerine taktım. SSD'yi kurmak için Mac'i ilk açtıgımda sorunsuz açıldı ve 2 diski de okudugunu gördüm fakat sonradan açılmadı. Açarken alt tuşuna basılı tutuyorum ve Boot ekranı açılmıyor. Daha sonra harddiski eski yerine koydum bu sefer açılma ekranında kalıp açılmıyor. Neden olabilir bu nasıl düzeltebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Cihazımın modeli MacBook Pro 13 inch 2012 A1278
Format atmak için CMD + R tuşuna bastığımda Recovery ekranı hiçbir şekilde açılmıyor. SSD kart aldım harddiskin yerine harddiskide CD ROM yerine taktım. SSD'yi kurmak için Mac'i ilk açtıgımda sorunsuz açıldı ve 2 diski de okudugunu gördüm fakat sonradan açılmadı. Açarken alt tuşuna basılı tutuyorum ve Boot ekranı açılmıyor. Daha sonra harddiski eski yerine koydum bu sefer açılma ekranında kalıp açılmıyor. Neden olabilir bu nasıl düzeltebilirim?
MacBook'nuzu kapattıktan sonra CMD+R tuşlarına basılı tutun sonrasında güç tuşuna basın.

SSD'yi DVD yerine tak HDD'yi normal yerine takıp dene.

İlk öyle yaptım zaten normal açıldı sonra dondu kapandı ve açılmadı beyaz ekran verdi.

MacBook'nuzu kapattıktan sonra CMD+R tuşlarına basılı tutun sonrasında güç tuşuna basın.

Hiçbir komuta cevap vermiyor basıyorum ama olmuyor CMD + s e bastıgımda görseldeki gibi belki bundan anlaşılır sorun bilemiyorum.

Dosya Ekleri

• 2FDEC171-335A-4451-A2FC-7EF06AB5A50C.jpeg
    2FDEC171-335A-4451-A2FC-7EF06AB5A50C.jpeg
    1,2 MB · Görüntüleme: 297
Alt tuşuna basılı tutup açmaya çalıştıgımda açılmıyor boot ekranı gelmiyor normal ekran users ekranı geliyor.

USB'ye yazdırıp taktın mı? Users ekranı dediğin ne şifre yazdığın yer mi?

Evet. USB'ye yazıdırıp takmadım.

Orası Single User Mode'u. 2012'lerde kronik HDD kablosunda sorun var. SSD takınca sorun çıkartıyor oraya benim de başıma geldi. SSD'yi DVD yerine tak, Catalina imajını USB'ye yazdır sadece ALT tuşuna basarak aç.

Catalina'yı USB'ye yazdırsam bile alt tuşuna bastıgımda açılmdıgı için yükleyemiyorum.

Yani disk sökülü olsa da olmasa da CMD + r + Power tuşu ve alt + Power tuşuna basılı tutunca görseldeki gibi açılıyor direk.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    1,4 MB · Görüntüleme: 312
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı