Eki Görüntüle 2370873
BTK'da Comnet daha yok aylar önce bakmıştım yine yoktu Türk Telekom üzerinden açarsanızda şikayet iptal oluyor bakmıyolar.
Mecbur bekleyeceğim artık öderler mi acaba diye ama şu anda mental olarak vazgeçtim gibi o paradan. Neyse zararın neresinden dönersen kardır diyelim. Köy evine de yıllık peşin verip 2. aboneliği yapmak üzereydim üstüne denk geldi bu bağlantı olayları ondan ertelemiştim.Sanırım 10-11k lık bir zararın var gecmis olsun artık beklemekten baska şansın yok gibi dostum
Eğer 3 aydan fazla süredir kullanıyorsan nakil aldirabilirsin baska firmaya 3 ay dan az süredir kullaniyorsan ya direk iptal edip modem ont yi yollayıp yeni geçecegin firmadan isteyeceksin yada dedigim gibi nakil aldıracaksınBaşka bir firmaya geçmek için Comnet'i arayıp hat iptali yaptırmamız mı lazım? Başka bir yolu var mı?
Nakil aldırdıktan sonra içerdeki günlerin parasını alma ihtimalimiz gidiyor mu? 435 günüm vardı içerde iadesini nasıl talep edeceğiz THH'ye başvurarak mı?Eğer 3 aydan fazla süredir kullanıyorsan nakil aldirabilirsin baska firmaya 3 ay dan az süredir kullaniyorsan ya direk iptal edip modem ont yi yollayıp yeni geçecegin firmadan isteyeceksin yada dedigim gibi nakil aldıracaksın
Nakil aldırdıktan sonra içerdeki günlerin parasını alma ihtimalimiz gidiyor mu? 435 günüm vardı içerde iadesini nasıl talep edeceğiz THH'ye başvurarak mı?
THH'ye başvuru süreci nasıl oluyor bilmiyorum bununla ilgili bir yazı var mı forumda?Evet anca başvurdugunda alma ihtimalın olur ama bu sürecte iptal ettiğinde hakkın yok olabilir buna dikkat etmen gerekli.
Düzenleme: 1 Haftadır grup adminlerinin Cogent ile alakalı olan teorilerine verdiği tek karşılık "Madem sorun Cogent niye yurtiçi bağlantılarda da problem var" demesiydi. Bugün itibari ile Comnet Kullanıcıları Yardımlaşma Grubu adlı Telegram kanalında kullanıcılar ile konuşurken birkaç kişinin aklına Comnet'in vergi kimlik numarası ile borç sorgulama fikri geldi. Bir kullanıcı ise Türk Telekom Kurumsal websitesinden borç sorguladığında milyonlarca lira borcu olduğunu ve Türk Telekom sözleşmelerini incelediğimizde ödenmemiş borçlardan dolayı yapılan ihtarın 1. adımında ilgili servis sağlayıcı firmanın trafiğini %50 oranında sınırlandırılacağı yazıyor. 2. adım ise direkt sözleşme feshi. Yani yurtiçi trafik daralmasının sebebi Comnet'in ödenmeyen borçları. Yurtdışı yaşanan sorunların ise Comnet'in "İnternet kullanıcıları" için Cogent'ten başka yurtdışı upstream çıkışı olarak başka Tier 1 firma ile anlaşmamış olması. Ben yıllardır bir Comnet kullanıcısıyım, ilk zamanlar piyasaki ISP'lerin %90'ından çok daha uygun fiyata ek olarak çok daha iyi performans sunuyordu(en azından Marmara bölgesi için) fakat son yaşanan olaylardan dolayı Churn ile hizmetimi başka bir ISP'ye taşıdım. Kalan günlerimin ücretini ise Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurarak geri alacağım.Neler oluyor?
Son 5 gündür PPPoE kapatmaya kadar giden bağlantı sorunlarının "kendi fikrimce" sebebi öncelikle Cogent lisans iptali. Lisans iptal olduğundan dolayı Comnet yurtdışı upstreamlerini Cogent üzerinden veremiyor, iddia edilen rakamlara göre trafiğin büyük bir kısmı Cogent'in hattı üzerinden çıktığı için şu anda bu problemler yaşanıyor. Örnek olarak: 4 şeritli otobanın aniden 2 şeride düşürülmesi sebebiyle araçların hızının yavaşlamasıdır.
Bu sorunlardan dolayı da SADECE Datacenter müşterilerini yani kurumsalları önemseyen, bireysel kullanıcılarına önem vermeyen Comnet, kurumsal müşterilerini mağdur etmemek için Prime (yoğunluk) saatlerinde genellikle 18.00-21.00 bireysel kullanıcıların bant genişliğini daraltıyor ki DC trafiğinde sıkışma olmasın.
Nasıl kurtulacağız?
Eğer fiyat ve taahhüt derdiniz yoksa ve FTTH hattınız varsa en iyi seçenek sabit fiyatlardan dolayı Türk Telekom.
Başka firmalara Churn ile geçiş yapacak arkadaşlara da şöyle bir tavsiyem var, önce geçişinizi yapın tamamlayın. Daha sonra online olarak Tüketici Hakem Heyetine başvurun ve olayı güzelce açıklayın. Süreç ne kadar uzun sürerse sürsün, enflasyonu da işin içine katarak HAKKINIZI ALIN.
07.12.2024 akşamından itibaren Comnet uygulamasındaki ve websitesindeki "Arıza duyurusu" kaldırılmasına rağmen sorun çözülmediği için, grup yöneticileri de artık savunacak bir yol bulamadığı için seslerini dahi çıkartamıyorlar. 2-3 kişinin ücretsiz internet veya "zurna dürüm parası" almak için yaptığı manipülasyonlara veya fanboyluklara kanmayın.
Düzenleme: 1 haftadır grup adminlerinin cogent ile alakalı olan teorilerine verdiği tek karşılık "madem sorun cogent niye yurt içi bağlantılarda da problem var" demesiydi. Bugün itibari ile Comnet kullanıcıları yardımlaşma grubu adlı Telegram kanalında kullanıcılar ile konuşurken birkaç kişinin aklına Comnet'in vergi kimlik numarası ile borç sorgulama fikri geldi. Bir kullanıcı ise Türk Telekom kurumsal web sitesinden borç sorguladığınmda milyonlarca lira borcu olduğunu ve Türk Telekom sözleşmelerini incelediğimizde ödenmemiş borçlardan dolayı yapılan ihtarın 1. adımında ilgili servis sağlayıcı firmanın trafiği %50 oranında sınırlandırılacağı yazıyor. 2.adım ise direkt sözleşme feshi. Yani yurt içi trafik daralmasının sebebi Comnet'in ödenmeyen borçları. Yurt dışı yaşanan sorunların ise Comnet'in "internet kullanıcıları" için cogent'ten başka yurt dışı upstream çıkışı olarak başka tier 1 firma ile anlaşmamış olması. Ben yıllardır bir Comnet kullanıcısıyım, ilk zamanlar piyasaki ISP'lerin %90'ından çok daha uygun fiyata ek olarak çok daha iyi performans sunuyordu(en azından Marmara bölgesi için) fakat son yaşanan olaylardan dolayı churn ile hizmetimi başka bir ISP'ye taşıdım. Kalan günlerimin ücretini ise tüketici hakem heyeti'ne başvurarak geri alacağım.
Siz siz olun Telegram, Facebook gibi gruplarda bulunan ve büyük ihtimal ücretsiz hizmet karşılığı insanları manipüle eden Comnet fanboylarının ve yöneticilerinin size umut aşılamasına izin vermeyin. Firmanızı değiştirip hakkınızı arayın.
Saygılarımla.
Hocam hangi firmaya taşıdınız şu anda en iyi alternatif nedir öneriniz var mı?Düzenleme: 1 Haftadır grup adminlerinin Cogent ile alakalı olan teorilerine verdiği tek karşılık "Madem sorun Cogent niye yurtiçi bağlantılarda da problem var" demesiydi. Bugün itibari ile Comnet Kullanıcıları Yardımlaşma Grubu adlı Telegram kanalında kullanıcılar ile konuşurken birkaç kişinin aklına Comnet'in vergi kimlik numarası ile borç sorgulama fikri geldi. Bir kullanıcı ise Türk Telekom Kurumsal websitesinden borç sorguladığınmda milyonlarca lira borcu olduğunu ve Türk Telekom sözleşmelerini incelediğimizde ödenmemiş borçlardan dolayı yapılan ihtarın 1. adımında ilgili servis sağlayıcı firmanın trafiği %50 oranında sınırlandırılacağı yazıyor. 2.adım ise direkt sözleşme feshi. Yani yurtiçi trafik daralmasının sebebi Comnet'in ödenmeyen borçları. Yurtdışı yaşanan sorunların ise Comnet'in "İnternet kullanıcıları" için Cogent'ten başka yurtdışı upstream çıkışı olarak başka Tier 1 firma ile anlaşmamış olması. Ben yıllardır bir Comnet kullanıcısıyım, ilk zamanlar piyasaki ISP'lerin %90'ından çok daha uygun fiyata ek olarak çok daha iyi performans sunuyordu(en azından Marmara bölgesi için) fakat son yaşanan olaylardan dolayı Churn ile hizmetimi başka bir ISP'ye taşıdım. Kalan günlerimin ücretini ise Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurarak geri alacağım.
Siz siz olun Telegram, Facebook gibi gruplarda bulunan ve büyük ihtimal ücretsiz hizmet karşılığı insanları manipüle eden Comnet fanboylarının ve yöneticilerinin size umut aşılamasına izin vermeyin. Firmanızı değiştirip hakkınızı arayın.
Saygılarımla.
600 günlük kampanyanın ilkinden yararlanmıştım gerçekten fena patladık.Yazılması gereken her şeyi anlatmışsın inşalllah günlerinin ücretini geri alırsın yazık oldu o kadar insana.