Sözüm size değil ama bu 2.000 (ikibin) lafına inanmak kesinlikle ama kesinlikle mümkün değil. Hani 20.000 (yirmibin) deseler çok düşük olasılıkla "belki" derim. Benim tahminim 100.000'nin de üzerinde. Bakın, bu BTK denilen kurum Poyraznet'i batırdıklarında Poyraz'ın abone sayısı 30.000 üzerindeydi. Comnet ne zamandır gayet agresif pazarlama yapmakta. Türkiye'de halen 19 milyon üzeri sabit internet hattı abonesi var. Tamam, Türk Telekom aslan payını almış durumda ama Turknet dahi 1 milyonun üzerine çıkmış vaziyette. Bu durumda Comnet'in sadece 2.000 abonede (hatta altında kalması) hiç mi hiç mantıklı gelmiyor...
Bu arada kendi ISS'ım ile görüştüm. Onlar BTK'ya şikayetlerin zaten yazılı olması gerektiğini (genel kural olarak) söylüyor. Ben de "BTK'nın bu Comnet mağdurlarının sözlü şikayetlerini geri çevirmesi doğruysa sizin de mi abone sayınız 2.000'nin altında?" diye sorunca sadece güldüler ve kesinlikle bunun bir oyalama ya da BTK tarafındaki bir bilgisizlik olduğunu ancak şikayetlerin her halükarda yazılı olması gerektiğini teyid ettiler.
Siz VDSL kullanıyor olmalısınız. Kendi sabit telefon hattınız yok ama T.Telekom'un YALIN INTERNET diye bir uygulaması var. Yani, Santral'da size yine bir port tahsis ediliyor ama siz sadece bu porttan alo diyemiyorsunuz. Ancak bu durumda churning (başka ISS'e transfer işlemi) ne şekilde gerçekleşiyor; orasını bilemiyordum; yani Comnet aboneliğinizi iptal etmeden...
Turknet de bana göre bazı bakımlardan illet bir firma. Sizi zannederim gereksiz yere yokuşa sürmekte. 
Ben kendi servis sağlayıcım (Fixnet - Edirne) ile görüştüm. Comnet'ten sizin durumunuzda olan kişilerin churning işlemini gerşekleştirmekteler. İsterseniz deneyiniz; teklif var - ısrar yok!!!