Comnet iade yapmıyor

Ns firması TT altyapısı senelerdir 1 altyapısı yok 1 network yatırımı yok.
TN firması yurt dışı ping çözümü maalesef yok.
Cn firması kapasite sorunu cok var.
Mleni firması coğu yabancı şirketle tier1 anlaşmalı hem de yedekli altyapı ve tanap projesi mevcut.
Fix firması Edirne ve bulgaristana kadar fiber hatı mevcut. Kendi datacenterı mevcut. 42+ Peering'i mevcut. 2 ıxp değişim noktasına sahip. Valve'e 3 hop ile bağlantı kurmakta.
IPv6 yatırımıda mevcut. 100k+ müşterisi varmış daha ne olsun?
Vega kendi datacenterı mevcut hosting hizmetleride verebilmekte aynı zamanda ve CDN ve ıxp olarak başarılı. Düşük hop ile bağlantıları mevcut Quad9 gibi şirketlere direkt ist bağlantısı mevcut.
Fix-mleni-Vega net firmaları iyi.
İstediğin 3 hop olsun hocam. Ben yurt içi yurtdışı her sunucuya 3. hopta bağlanıyorum. TurkNet saydıklarından fazlasına yatırım yapmış bulunmakta. Yukarıda attığım linkte hepsi anlatılıyor. Bu güne kadar hiçbir zaman TT yurtdışı çıkışlarına rastlamadım. Hep TurkNet'ti.

(Rize) Valve Frankfurt:
1676201457197.png

(Rize) Technopat:
1676201509412.png

İstediğin 3 hop olsun hocam. Ben yurt içi yurt dışı her sunucuya 3. hopta bağlanıyorum. TurkNet saydıklarından fazlasına yatırım yapmış bulunmakta. Yukarıda attığım linkte hepsi anlatılıyor. Bu güne kadar hiçbir zaman TT yurt dışı çıkışlarına rastlamadım. Hep TurkNet'Ti.

(Rize) Valve Frankfurt:
Eki Görüntüle 1665571

(Rize) Technopat:
Eki Görüntüle 1665574

Bak TN yerel IP ile Valve'ye ulaştırmış ondan dolayı hop oranı düşük :)
Burada isterse 1 hop ile bağlan ama ping gine yüksek.
Önemli olan kendi altyapısı ile direkt bağlantı kurması. Orada firma yerel IP ile ulaştırmış seni.
İp havuzuna bir vursalar DDoS zaten oradaki tüm yerel IP'ler patlar senin Valve'ye stabil ornek 60ping alırken dalgalı olarak 129-300 ping olacak.
Bilgin olsun.

İstediğin 3 hop olsun hocam. Ben yurt içi yurt dışı her sunucuya 3. hopta bağlanıyorum. TurkNet saydıklarından fazlasına yatırım yapmış bulunmakta. Yukarıda attığım linkte hepsi anlatılıyor. Bu güne kadar hiçbir zaman TT yurt dışı çıkışlarına rastlamadım. Hep TurkNet'Ti.

(Rize) Valve Frankfurt:
Eki Görüntüle 1665571

(Rize) Technopat:
Eki Görüntüle 1665574

Normalde senin pingin 57-61ms olması lazım %100 eminim.
Telekom routing ve ntt veya arelion ile cıkış sağlasan pingin düşecek.
Bunu yapan firmalar. (TT, Milleni.) TT cıkış sağlıyor Milleni ama her IP havuzunda alternatif routing sağlamakta. Cunku birçok firma ile IP anonsu sağlanmış tier1.

(Rize) Valve Frankfurt:
Eki Görüntüle 1665571

(Rize) Technopat:
Eki Görüntüle 1665574

Internet Speed Test - Measure Network Performance | Cloudflare buradaki mapden hangi şehir gosterir misin? Pop noktanız en kotu Trabzon olması lazım.

Son düzenleme:
IP'ler patlar senin Valve'ye stabil ornek 60ping alırken dalgalı olarak 129-300 ping olacak.
Bilgin olsun.
Yo gayet stabil şekilde oynuyorum. :) +/- 5 MS fark ediyor sadece. Varsayım yaparak sonuca ulaşamazsın. Ben deneyimlerimi kullandığım için aktarıyorum. Şu firma şöyledir şöyle olur patlar çatlar demiyorum. Çünkü kullanmadım. Sürekli iddiada bulunmak doğru değil hocam. Neyse konu çok uzadı. Fanboyluk yapmaya gerek yok.

Yo gayet stabil şekilde oynuyorum. :) +/- 5 ms fark ediyor sadece. Varsayım yaparak sonuca ulaşamazsın. Ben deneyimlerimi kullandığım için aktarıyorum. Şu firma şöyledir şöyle olur patlar çatlar demiyorum. Çünkü kullanmadım. Sürekli iddiada bulunmak doğru değil hocam. Neyse konu çok uzadı. Fanboyluk yapmaya gerek yok.

Son cümlene katıldım. Tek firma önerip soyleyenlere soyluyorum.

Pingin evet fazla. 3 hop ile bağlantı yapman yerel IP bu 2 hop da olabilir istenilse. Önemli olan düşük hop ile gerçek bir peer ara bağlantı ile direkt bağalntı kurulup düşük gecikme sunabilmek.

Son cümlene katıldım. Tek firma önerip soyleyenlere soyluyorum.

Pingin evet fazla. 3 hop ile bağlantı yapman yerel IP bu 2 hop da olabilir istenilse. Önemli olan düşük hop ile gerçek bir peer ara bağlantı ile direkt bağalntı kurulup düşük gecikme sunabilmek.
Pingimin düşmesi için batı şehirlerine taşınmam gerekiyor. Doğu Karadeniz'de yaşıyorum. Bu bölgenin minimumu bu değerler. Superonline, Türk Telekom, Netspeed, TurkNet hepsi aynı değerleri veriyor.

Pingimin düşmesi için batı şehirlerine taşınmam gerekiyor. Doğu Karadeniz'de yaşıyorum. Bu bölgenin minimumu bu değerler. Superonline, Türk Telekom, Netspeed, TurkNet hepsi aynı değerleri veriyor.

Genel Rize anlamında konuştum bati veya doğu hakkında ping farkından bilgim yok.
Sol, TT, ns, TN hepsi farklı pop ve IP ve routing ve ıxp ve CDN ve peering farklı kapasitelere sahipler.
Doğrudan %100 aynı ping değerlerini veremezler.
Sol level3 cıkış kullanır.
TT ntt-arelion-TT gibi birçok cıkış sunar.
TN peering. Cz-netix cıkış sunar.
Ns TT peering ile cıkar fakat TT ile aynı pingi sunmaz.
Daha bu peering farkı :)
Ondan farklılık olmakta ki olmasaydı fark zaten insanlar X de ping sorunu yoken b de oluyor ki ondan X firması tercih ediyor.

Genel Rize anlamında konuştum bati veya doğu hakkında ping farkından bilgim yok.
Sol, TT, ns, TN hepsi farklı pop ve IP ve routing ve ıxp ve CDN ve peering farklı kapasitelere sahipler.
Doğrudan %100 aynı ping değerlerini veremezler.
Sol level3 cıkış kullanır.
TT ntt-arelion-TT gibi birçok cıkış sunar.
TN peering. Cz-netix cıkış sunar.
Ns TT peering ile cıkar fakat TT ile aynı pingi sunmaz.
Daha bu peering farkı :)
Ondan farklılık olmakta ki olmasaydı fark zaten insanlar X de ping sorunu yoken b de oluyor ki ondan X firması tercih ediyor.
La tamam tamam türkiyenin en iyi firması senin firman :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı