Comnet internet başvuru sürecim

Neler oluyor? 16 sayfa mesaj yazılmış. Bir şeyleri kaçıırdım sanırım.
Neyse, bizim Türk Telekom'a 24 ay taahhüt olduğu için ben ISS değiştirmeye girişmedim. Öncelikle mevcut altyapıyı düzelttirmek lazım. Ben de Salı günü, bizim eve en yakın Türk Telekominikasyon şefliğine gittim. Kapıyı açık bulunca daldım içeri. Merdivenlerden bir kat çıktım. Cam kapıyı ittim. Sağa döndüm düz gittim. Sağdaki odanın içinde iki amca oturuyordu. İyi günler dedik. Türk Telekom .... ilçe müdürlüğü mü dedim. Hayır şeflik burası dedi. Müdürlük yok buralarda dedi. Müdürlük ile şefliğin farkı ne dedim. "Iıııııı" diye düşündü. Senin ne işine yarayacak bu dedi. Biz buradayız ya dedi.
Bizim ilçenin altyapısı niye böyle, neden bu kadar eski dedim. 30 yıllık altyapı var dedim. Dünyada metro ethernet var dedim. Iıı, metro biraz sana pahalı gelir dedi. 10 Gigabit fiber var dedim, biz ise telefon kablosuya internet kullanmaya çalışıyoruz dedim.
Ne zaman bize FTTH dediğimiz daireye kadar fiber döşenecek? Dedim.
Ben sıfırın altındaki rakamlarda upload alıyorum dedim. Yüksek ping alıyorum. 10 Megabit Download almaya çalışıyorum dedim.
Hı hı dedi.
Size 35 Megabit VDSL verelim dedi.
Bu altyapı ne zaman yenilenecek, bu internet ne zaman yenilenecek? Dedim. Nereye kadar böyle olacak dedim.
Şaşırdı.
Bizde sorun varsa biz aşağı katı, yukarıyı kontrol edip hallederiz dedi. Acaba sizin ankastrede mi bir sorun var dedi.
Arıza kaydı açın bakalım dedi.
Ben sokağımda, binama daireme kadar fiber döşenmesini talep ediyorum dedim.
"Iı, fibeer" çok yakında döşenmeyecek dedi. "Bu sene döşenceedi pandemiden dolayı döşenmedi" dedi.
Superonline fiber niye yok dedim. Hı hı, onlar da girmedi dedi. Potansiyel görmemiş olabilirler dedi. Aynı odadaki üstünde lacivert Türk Telekom kıyafeti olan adam ise onlara da biz altyapı sağlıyoruz, buradan bizim altyapıdan hizmet veriyorlar dedi.

Ben altyapı sorgu yapınca 75 gösteriyor dedim. Evet doğrudur dedi.
Ama ben 75 olanı almanı tavsiye etmem düzgün olmayabilir dedi. 35 daha mantıklı olur dedi.
Bu santralden kaç megabit hız verebilirsiniz dedim. Biz 85 bile verebiliriz ama sizin tesisatın da taşıyabiliyor olması önemli dedi.

Bu arada saat gecenin biri olmuş. Yatsam iyi olur. Sorularınıza göre ayrıntıya girebilirim. Gecikmesiz, kopmasız hızlı günler dileğiyle :)

Neler oluyor? 16 sayfa mesaj yazılmış. Bir şeyleri kaçıırdım sanırım.
Neyse, bizim Türk Telekom'a 24 ay taahhüt olduğu için ben ISS değiştirmeye girişmedim. Öncelikle mevcut altyapıyı düzelttirmek lazım. Ben de Salı günü, bizim eve en yakın Türk Telekominikasyon şefliğine gittim. Kapıyı açık bulunca daldım içeri. Merdivenlerden bir kat çıktım. Cam kapıyı ittim. Sağa döndüm düz gittim. Sağdaki odanın içinde iki amca oturuyordu. İyi günler dedik. Türk Telekom .... ilçe müdürlüğü mü dedim. Hayır şeflik burası dedi. Müdürlük yok buralarda dedi. Müdürlük ile şefliğin farkı ne dedim. "Iıııııı" diye düşündü. Senin ne işine yarayacak bu dedi. Biz buradayız ya dedi.
Bizim ilçenin altyapısı niye böyle, neden bu kadar eski dedim. 30 yıllık altyapı var dedim. Dünyada metro ethernet var dedim. Iıı, metro biraz sana pahalı gelir dedi. 10 Gigabit fiber var dedim, biz ise telefon kablosuya internet kullanmaya çalışıyoruz dedim.
Ne zaman bize FTTH dediğimiz daireye kadar fiber döşenecek? Dedim.
Ben sıfırın altındaki rakamlarda upload alıyorum dedim. Yüksek ping alıyorum. 10 Megabit Download almaya çalışıyorum dedim.
Hı hı dedi.
Size 35 Megabit VDSL verelim dedi.
Bu altyapı ne zaman yenilenecek, bu internet ne zaman yenilenecek? Dedim. Nereye kadar böyle olacak dedim.
Şaşırdı.
Bizde sorun varsa biz aşağı katı, yukarıyı kontrol edip hallederiz dedi. Acaba sizin ankastrede mi bir sorun var dedi.
Arıza kaydı açın bakalım dedi.
Ben sokağımda, binama daireme kadar fiber döşenmesini talep ediyorum dedim.
"Iı, fibeer" çok yakında döşenmeyecek dedi. "Bu sene döşenceedi pandemiden dolayı döşenmedi" dedi.
Superonline fiber niye yok dedim. Hı hı, onlar da girmedi dedi. Potansiyel görmemiş olabilirler dedi. Aynı odadaki üstünde lacivert Türk Telekom kıyafeti olan adam ise onlara da biz altyapı sağlıyoruz, buradan bizim altyapıdan hizmet veriyorlar dedi.

Ben altyapı sorgu yapınca 75 gösteriyor dedim. Evet doğrudur dedi.
Ama ben 75 olanı almanı tavsiye etmem düzgün olmayabilir dedi. 35 daha mantıklı olur dedi.
Bu santralden kaç megabit hız verebilirsiniz dedim. Biz 85 bile verebiliriz ama sizin tesisatın da taşıyabiliyor olması önemli dedi.

Bu arada saat gecenin biri olmuş. Yatsam iyi olur. Sorularınıza göre ayrıntıya girebilirim. Gecikmesiz, kopmasız hızlı günler dileğiyle :)
Size de değerli hocam :) . Bu arada hocam yakında buluşuyorsunuz güzel bir internete sanırım. Çok sevindim değerli hocam. Bu arada hocam TT'de ben 100 Mbps alamıyorum 92 lerde geziyor 100 olmasını istiyorum diyerek hattıma 105 Mbps talep edebilir miyim ücretsiz olarak. Sizce böyle birşey mümkün mü ?

@Tortue Millenicom'a geçiş yaptıktan sonra Millenicom deneyimlerini paylaşır mısın? Statik IP ücretlerini bulamadım bir türlü.

IMG_20201224_020044.jpg

Pahalıymış yalnız. Bir statik IPye 25 TL nedir..

Günaydın arkadaşlar nerede kalmıştık? :D.

Millenicom'a geçince hem CGN değerlerimi hem de statik IP değerlerimi paylaşacağım.
Günaydın değerli hocam :) .

Millenicomdan memnun kalırsanız bende geçerim hocam. Siz memnun kalırsanız zaten otomatik olarak bende memnun kalırım. Aynı şeyleri bekliyoruz İSS'lerden. Bilgilendirmenizi bekliyoruz değerli hocam.

Günaydın değerli hocam :) .

Millenicomdan memnun kalırsanız bende geçerim hocam. Siz memnun kalırsanız zaten otomatik olarak bende memnun kalırım. Aynı şeyleri bekliyoruz İSS'lerden. Bilgilendirmenizi bekliyoruz değerli hocam.

Millenicom için de bir konu açtım bakalım.

TT altyapısında Milleni/TurkNet/Netspeed kullanmak daha mantıklı bence. Daha az paraya aynı hizmeti almış oluyorsunuz.
Sorun yaşayana kadar :). Netspeed veya Turknet kullanırken sorun yaşadığımda 1 kere bile evime Türk Telekom ekibi gelmedi. Şuan Türk Telekom kullanıyorum, sorun yaşadığımda ertesi gün evime ekip gelip sorunu çözüyor.
Kısa süre önce TT gene ortak altyapı çağrısında bulundu ama ne oldu takip edemedim.

TT çok kez ortak altyapı çağrısında bulundu. Buraya kadar sorun yok, hatta çoğu kişi için gülünç bile gelebilir.
Karşılıklı tripleşiyor hocam koca koca firmalar. Olan tüketiciye oluyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı