Comnet internet başvuru sürecim

Merhaba. Comnet sürecinizi anladım tamamıyla ve haklı taraf sizsiniz belli.

Milleni.com üzerinde ne sorunlar yaşadınız?

TürkNet süreciniz ne durumda ? Eksileri ve artıları detaylı bir şekilde yazar mısınız?

Not : Netspeed üzerine kesinlikle geçmeyin. Yayın açmayı düşüneneler asla ama asla geçmesin. Yurtdışı çıkışları sorunlu ve sorun yok oluyor.
Netspeed'i iyi yapan tek şey müşteri hizmetleri ve ciddi olmayan sorunların çözümlenmesi.

Benim gibi ciddi sorunları yaşayan ve sorunu devam eden durumlarda kesinlikle çözüm yok.
Daha dün port değişimi talep ettim hala değişme yok.
Evdeki altyapı bilgilerim tamamen silinmiş durumda. Düzeltmiyorlar üstelik.

3 ay sınır olmasa 50 Mbps / 8 Mbps hız paketine 108 TL verip çile çekmekten kurtulacaktım iş yerimde.
Evde altyapı görülmediği için zaten işlem alamıyorum.

TurkNet ev için ADSL port işlemi açıyor sadece.
İş yeri için hız garantisi vermiyor.

Ev durumunda bildiğiniz eli kelepçeli suçlu gibi kaldım. Bir çözüm yok.
İş yeri için ise hala ISS araştırıyorum TT geçmeden önce.

@erengore şu an TurkNet kullanıyorum ve hiçbir sorunum yok. Akşam hız düşmesi oluyor fakat bu oldukça normal. Bunun dışında 92 Mbps hız görüyorum.
Akşam hız düşmesi nasıl normal hocam ? asıl internet akşam kullanılması lazım değil mi ? Düşme derken ne kadar düşmeden bahsediyoruz 5-10 mbps normal ama 100 mbps pakete 20-30 mbps hız vermesi sorunun saha dolabındaki yoğunluğu göstermiyor mu ben mi yanlış biliyorum ?

Sizin adınıza sevindim hocam. Pingler nasıl bölgenizde? Valve tracert testi atmanız mümkün mü?

Bu arada saha dolabıyla alakalı olduğunu düşündüğümüz o problem nasıl oldu da ISS değiştirince düzeldi?

Akşam atacağım.

Merhaba. Comnet sürecinizi anladım tamamıyla ve haklı taraf sizsiniz belli.

TurkNet süreciniz ne durumda? Eksileri ve artıları detaylı bir şekilde yazar mısınız?

Not: NetSpeed üzerine kesinlikle geçmeyin. Yayın açmayı düşüneneler asla ama asla geçmesin. Yurt dışı çıkışları sorunlu ve sorun yok oluyor.
NetSpeed'i iyi yapan tek şey müşteri hizmetleri ve ciddi olmayan sorunların çözümlenmesi.

Benim gibi ciddi sorunları yaşayan ve sorunu devam eden durumlarda kesinlikle çözüm yok.
Daha dün port değişimi talep ettim hala değişme yok.
Evdeki altyapı bilgilerim tamamen silinmiş durumda. Düzeltmiyorlar üstelik.

3 ay sınır olmasa 50 Mbps / 8 Mbps hız paketine 108 TL verip çile çekmekten kurtulacaktım iş yerimde.
Evde altyapı görülmediği için zaten işlem alamıyorum.

TurkNet ev için ADSL port işlemi açıyor sadece.
İş yeri için hız garantisi vermiyor.

Ev durumunda bildiğiniz eli kelepçeli suçlu gibi kaldım. Bir çözüm yok.
İş yeri için ise hala ISS araştırıyorum TT geçmeden önce.

Akşam müsait olunca yazacağım.

Akşam hız düşmesi nasıl normal hocam?

Akşam internet kullanımı daha yoğun oluyor. Bu yüzden düşmeler normal. 20-40 Mbps düşme yaşayabiliyorum genellikle 20 Mbps düşme yaşıyorum.

Yazmayım yazmayım diyorum sonra vicdanım el vermiyor.
Arkadaşlar bir firmanın iyiliğini kötülüğünü 1-2 kişi ile anlayamasınız çoğunluğa göre hareket edin lütfen. Herkesi memnun edemesiniz bir şeyde. Bunca insan Türk Telekomdan şikayetçi ama gidip o firmadan hizmet alıyor :))
Bakın beyler her şey alt yapınızda ve iç tesisatınızda bitiyor.
İyi bir alt yapınız varsa iyi hizmet alırsınız müşteri hizmetlerine bile gerek duymasınız.
Bu firmalar sözleşmesiz zorla sizi tutmuyor istediğiniz zaman çıkabiliyorsunuz kötüleyerek ülkenin alt yapısını kötüye götürüyorsunuz.
Herkesin alt yapısı bir değil x kişi memnun olmadı diye sende memnun olmayacaksın diye bir durum yok.
2 Sene netspeed kullandım memnundum 4 ay oldu galiba comnet kullanıyorum ondan da memnunum.
İstanbul ve çevresi için en iyi firmalardan birisi comnet, iç anadolu bölgesi için netspeed veya Türk Telekom pop noktalarını kullanan firmalar seçin çünkü anadolu bölgesinden istanbula gitmek pinginizi etkiler ama Türk Telekom pop noktasını kullanan firmalarda pop noktası daha fazla olduğu için pinginiz azalı. Comnet kendi veri merkezinden hizmet verdiği için istanbula ne kadar yakın olursanız o kadar az ping alırsınız mantık bu
Bir sorun çıktığında firmanın yardım etmesi, ilgilenmesi gerekir, internet aboneliğini direkt kapatmayı değil.

TürkNet süreciniz ne durumda ?

Çok fazla detayına giremeyeceğim. Hizmetten oldukça memnunum. TT'de kullandığım gibi sağlıklı ping alabiliyorum. Akşam oluşan hız düşme sorunu mevcut sadece o da gayet normal.

@erengore
1616608543419.png

1616608698603.png

Şu anda bu şekilde hız alıyorum, evde bağlı cihazlar da mevcut.

1616608590317.png

Bir sorun çıktığında firmanın yardım etmesi, ilgilenmesi gerekir, internet aboneliğini direkt kapatmayı değil.

Yardımcı olamadılar, bu işin acemileri idi kendileri. O çalışan 2 eliyle bir **** doğrultamadı ve aboneliği iptal etti.

Bu konuda haklısın fakat bazı insanlar var üst perdeden ve ağır hitap şeklinde konuşuyor karşıdakinin insan olduğunu unutuyor.
Bir sorun demiştin şimdi şöyle bir durum var adamlar adsl hizmeti vermiyor bilerek çünkü çok sorun oluyor vdsl ve fiber hizmeti veriyor.
Vdsl sorun zaten iç tesisat kaynaklı oluyor bunu zaten kullanıcı bilmesi lazım adamın iç tesisatı kötü olmasına rağmen firmadan icraat bekliyor bu şekilde olmaz ki :) Önce üzerine düşeni yapması lazım kullanıcı gerekirse kanıtlı şekilde at zaten yardımcı oluyorlar onlar olmasa Türk Telekoma mail at onlar oluyor grupta çok karşılaştım bu durumla.
Fibere gelelim biliyorsunuz fiberde sadece kablonun jak girişinde problem oluyor onu da direk arıza kaydı bırak düzeltiyorlar başka bir sorun olmuyor.
Sonuç olarak firmanın eksiği var mı eyvallah var ama önce kendi üzerimize düşeni yapmak lazım alt yapı iyi olsa müşteri hizmetlerine gerek mi var :) Kendim 3 sene vdsl kullandım saha dolabı yanımdaydı hiç arıza yaşamadım 4 aydır fiber kullanıyorum problemim yok. Vdsl hizmetinde 75 mbps paketi 60 mbps alıyordum oturup şükrediyordum çünkü biliyorum iç tesisatın kötü olduğunu gidip netspeed suçlamadım bu durumda sonuçta problem benden kaynaklıydı.
Son olarak şunu da belirteyim dört dörtlük hizmet veren hiçbir firma yok eğer varsa söyleyin bilelim, ben bir iss %100 memnun kalındığını görmedim

VDSL sorun zaten iç tesisat kaynaklı oluyor bunu zaten kullanıcı bilmesi lazım adamın iç tesisatı kötü olmasına rağmen firmadan icraat bekliyor bu şekilde olmaz ki :) önce üzerine düşeni yapması lazım kullanıcı gerekirse kanıtlı şekilde at zaten yardımcı oluyorlar onlar olmasa Türk Telekoma mail at onlar oluyor grupta çok karşılaştım bu durumla.

VDSL iç tesisatta hiçbir problem olmamasına rağmen adamlar hizmet sunamadı. Konuda her şey yer alıyor. Aynı port üzerinden TurkNet firması 93 Mbps download hızı sunuyor. Comnet firmasında ise hatta 79 kilitli şekilde ve 7/24 boyunca yaptığım testlerde internet hızımın 10-40 Mbps değerlere düştüğünü görüyordum. Burada sorun tamamen sağlayıcıda.

Kanıtlı bir şekilde ne atıyorsun? Memnun kalacağınız sağlayıcıya geçin cevabını veren bir firmadan bahsediyoruz.

Yıllardır Türk Telekom abonesiyim. Bana son 5 yıldır sorun çıkartmıyorlar. Yılda toplasanız 1-2 bilemedin 3 defa sorun yaşıyorum o da kısa süreli sorunlar oluyor. Hız düşmesi, kopma gibi sorunlar. Kısa sürede de çözüyorlar. Arıza kaydı açıyorum evime gelip ilgileniyorlar. 134 TL'ye 50/8 MBit kullanıyorum. Memnunum açıkcası.

Bende OMNI DSL sipariş verdim. W9970v3 vardı artık eskidi ve kopma sorunları yaşatıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı