Comnet internet kopuyor

iboibo111

Kilopat
Merhaba, internetimde akşam saatlerinde özellikle kopmalar yaşıyorum. Modem kapanmıyor ama Online oyunlarda ping yükseliyor, sayfalar yenilenmiyor. 1dk gibi bir sürede tekrar eski hale dönüyor. Müşteri temsilcisi hiç bakmadan yeni modem al diyor. Sorunun modemde olduğu kesin değil en ucuz modem 1000 TL boşuna para vermek istemiyorum. Daha önce bu şekilde sorun yaşayıp çözen var mı?

Comnet rezil bir firma hocam forumdaki konulara göz atabilirsiniz bununla ilgili. Farklı bir firmaya geçmenizi öneririm.

Merhaba, internetimde akşam saatlerinde özellikle kopmalar yaşıyorum. Modem kapanmıyor ama Online oyunlarda ping yükseliyor, sayfalar yenilenmiyor. 1dk gibi bir sürede tekrar eski hale dönüyor. Müşteri temsilcisi hiç bakmadan yeni modem al diyor. Sorunun modemde olduğu kesin değil en ucuz modem 1000 TL boşuna para vermek istemiyorum. Daha önce bu şekilde sorun yaşayıp çözen var mı?
Birçok sebebi olabilir. Kablo ile bağlanmayı denedin mi?

Akşam saatlerinde bölgesel yoğunluk olabilir. Wi-Fi ile bağlıysanız kanal sorunu olabilir. Modem sorunu olabilir. Adresinizde akşam saatinde ev halkının kullanımı artabilir. Bu gibi seçenekler uzar gider. Arkadaşlar bunları göz önüne almadan firma değiştir diyor, bu kadar saçma çözüm olamaz. Bu saydığım unsurlardan birinde sorun varsa hangi firmaya geçerseniz geçin sorununuz devam edecektir. Öncelikle hat bilgilerinizi paylaşın. Modeme bağlantınız ne şekilde onu belirtin. Direk firma kötü değiştir demekle soruna çözüm üretilemez.

Akşam saatlerinde bölgesel yoğunluk olabilir. Wi-Fi ile bağlıysanız kanal sorunu olabilir. Modem sorunu olabilir. Adresinizde akşam saatinde ev halkının kullanımı artabilir. Bu gibi seçenekler uzar gider. Arkadaşlar bunları göz önüne almadan firma değiştir diyor, bu kadar saçma çözüm olamaz. Bu saydığım unsurlardan birinde sorun varsa hangi firmaya geçerseniz geçin sorununuz devam edecektir. Öncelikle hat değerlerinizi paylaşın. Modeme bağlantınız ne şekilde onu belirtin. Direk firma kötü değiştir demekle soruna çözüm üretilemez.

Firmanın kötülüğü ne yazık ki müşteri hizmetlerinin zayıflığından kaynaklanıyor, yaşadığım sorunu çözmek amaçlı hiçbir yaklaşımları olmadı, siz de mesela saymışsınız 3-4 adet sorun. Hepsi olabilir ben de farkındayım, özellikle söylüyorum başka problem olabilir diye. Tek söyledikleri şey "Telekom'un verdiği modem dandik yeni alın."

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2023-08-25 at 21.58.18.jpeg
    WhatsApp Image 2023-08-25 at 21.58.18.jpeg
    64,9 KB · Görüntüleme: 73
Kullandığınız hizmet VDSL'mi fiber mi? VDSL ise hat değerlerinizi paylaşabilir misiniz? Bu şekilde fikir alışverişinde bulunalım. Diğer türlü firma ile yazışma görüntüleriniz bizim yardım etme kısmında etkili olmuyor maalesef.

Kullandığınız hizmet VDSL'mi fiber mi? VDSL ise hat değerlerinizi paylaşabilir misiniz? Bu şekilde fikir alışverişinde bulunalım. Diğer türlü firma ile yazışma görüntüleriniz bizim yardım etme kısmında etkili olmuyor maalesef.

Sevgili Mehmet,

Desteğin için teşekkür ederim.

Fiber internet hizmeti alıyorum, modem olarak ZTE H298a kullanıyorum. Ben almadım kendileri bunu bağladılar. Kablosuz olarak bağlanıyorum. Evet biliyorum öncelikle kablolu da bağlanıp denemem gerekiyor, anlık yaşandığı için ve kablolu sürekli kullanamadığım için test etme şansım olmadı. Siz de haklısınız birçok sebebi olabilir yaşadığım sorunun, elimdeki imkanlar dahilinde çözüm arıyorum.

İnternete baktığım kadarı ile bu modemlerde hat değeri görülemiyormuş.

Firma ile yazışmalarımı sizin yardımızına destek için atmadım, bu konuya 3 ay sonra başka bir arkadaşımız girdiği zaman gözüne çarpması için attım, çünkü firmaya aslında bağlantı problemleri için değil, yaşadığım bu probleme yardımcı olmadıkları için kötü dedim.

Mevcut şartlarınıza baktığımızda deneyebileceğiniz iki seçenek bulunuyor.
1. Wi-Fi ile bağlı olduğunuz için çevrenin ve sizin bağlı olduğunuz Wi-Fi kanallarını tespit edin. En boş kanal hangisiyse Wi-Fi kanalınızı buna göre ayarlayıp deneyin.
2. Cihazınızda (versiyonu belirtmemişsiniz umarım v9'dur) QoS konfigürasyonu bulunuyor. Bu bağlantıda rehber bulunuyor.
İşlemleri yaptıktan sonra Prime time zamanında test edip durumu analiz edebilirsiniz. Umarım probleminiz çözülür.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı