Comnet nasıldır?

Türk Telekom nasıl kuruyorsa aynen öyle. Tabi interneti tamamen kullanılabilir kılıp gidiyorlar. Türk Telekom ekipleri geliyor zaten.

Türk Telekom nasıl kuruyorsa aynen öyle. Tabii interneti tamamen kullanılabilir kılıp gidiyorlar. Türk Telekom ekipleri geliyor zaten.

Bu arkadaşın dedikleri hakkında ne diyorsun?

• 600TL'lik xDSL modem almayı planlıyorum. VDSL internet altyapım var. Şimdi bu modem internetime yansıtılıyor mu yoksa direkt satın alma işlemi mi yapıyoruz? Off daha internet kablosu da almam lazım...
Ya şu Comnet hakkında yapılan şikayetleri gördükçe bende de olur mu diye korkuyorum ama sonradan TurkNet için de böyle şikayetler var diyorum . Umarım bu hizmet sonlandırılan kişiler yalan konuşuyordur da Comnet gerçekten haklı olduğu konularda hizmet iptal ediyordur.

En çok korktuğum şeylerden birisi, eğer internetim benim de TurkNet'ten düşük Mbps olursa ve bunu desteğe bildirdiğimde "isterseniz TurkNet geçebilirsiniz" demeleri. Aslında böyle bir destek açan arkadaşlar üsluplu bir şekilde yazmış ama sanırım ünlem vs. kullandıkları ve giderek sinirli yazılar yazmaya başladıkları için tepki görmüşler.

Şahsen terbiyesizce konuşan kişilerin internetlerini kesmeleri çok güzel bir şey çünkü oradaki müşteri temsilcileri sürekli psikolojik şiddete maruz kalmak zorunda değiller ve Comnet yönetim ekibi veya sahibi müşteri temsilcilerini bu şekilde yetki vererek gayet iyi koruyor diyebiliriz.

Hayır, kapatabilirsin. Eğer kullanım sözleşmesinde bunu belirittiyse istediği şekilde yapabilir. Hatta paranı da vermeyebilirler çünkü hizmet sözleşmelerin de belirtmişler. Bakınız;

Birden aydınlanma geldi. Şimdi neden Comnet şirketinden bu kadar çok şikayet ettiklerini anladım. Genel olarak çoğu insan bu sözleşmeleri okumadan imzaladığı için birden internetleri kesilince haklı olduklarını zannediyorlar. Aslında tamamen şirket haklı durumda çünkü gördüğünüz gibi iptal etme hakları tamamen onların elinde .

Son düzenleme:
Hizmet kapatma mevzusu uzun süredir yaşanmıyor. Telegram gruplarında da yer alıyorum. Bu durum uzun süredir yaşanmıyor.

Hizmet kalitesi genel olarak güzel. Uygun fiyatlı. Ben memnunum denebilir. Eğer olur da sorun yaşarsam her yerde dediğim gibi GIBIRNet kullanacağım.

Türk Telekom nasıl kuruyorsa aynen öyle. Tabii interneti tamamen kullanılabilir kılıp gidiyorlar. Türk Telekom ekipleri geliyor zaten.

İstanbul ve Adana harici yerinde kurulum hizmeti vermiyorlarmış. Ankastreya kadar kabloyu çekip bırakıyorlarmış. Daha önce TurkNet kullandığımdan dolayı, büyük ihtimalle evime kadar kablo var ama apartman ankastresinden kendi kablomu bulup bağlamam gerekiyormuş. Şimdi bu işlemi kendim yapabilir miyim? Destek dilerseniz elektrikçi ile yapabilirsiniz dedi.

Comnet servis sağlayıcısı sanırım Fiber'e çok önem verdiği için Türk Telekom ile pek iş yapmıyorlar ya da direkt olarak Türk Telekom ile uğraşmak istemiyorlar .

Hocam Türk Telekom ekipleri gelip bağlıyor. Ama şimdi sizin altyapınızda ankastreye kadar çekili ise kablo zaten onu kendiniz çekmeli yada TT ekibine çektirmelisiniz ücret dahilinde. Bu ankastreden kurulum diye bahsettiğiniz kurulumu hiçbir ISS yapmıyor.

Elektrikçi ile yapabilirsiniz. Zaten ankastre bağlantısı yapıldıktan sonra kullanabiliyorsunuz.

@erengore Hocam, selam. Sunucularinda IPv6 destegi sunduklarini soylemissiniz ancak size sunup sunmadiklarini soylememissiniz ya da ben gozden kacirmisim. IPv6 destegi oldugu icin gectigim TurkNet, sirayla atama yaptiklarini ve IPv6 atamasi icin beklememi soyledi. Modem ayarlarimi yaptigim icin siramin modem ayarini yapmayanlara gore one alinmasini talep ettim ancak olmayacagini soylediler. Fiber altyapida Turk Telekom>Millenicom>TurkNet seklinde devam eden seruvenime IPv6'yi kullanicilara sunuyorlarsa Comnet ile devam etmek isterim.

TurkNet'de direkt geçiş ile yaptığım için öyle bir işleme gerek kalmadı herhalde. Şimdi duruma göre kendim yapıp yapamayacağımı araştırıyorum.

Merhaba. Sunucularının birçoğu IPv6 destekli ancak maalesef Evde İnternet müşterilerine bu hizmet sunulmuyor.

Söylediğim gibi tam kurulum yapmıyorlar. Tam kurulum için ekstra talepte bulunmanız gerekiyor. Kutuya kadar bağlıyor Türk Telekom ekipleri, oradan sonrası size ait diyorlar. Hatta ücreti neyse verelim yapın dememize rağmen yapmadılar.. Başımız ağrıyor böyle konularda tarzı bi cevap almıştım.

5'inde kayıt oldum ve dün dosyaları imzalayıp panele yükledim. Bugün akşamüstü arayıp "İnternet bağlantınızı aktif ettik. Kablonuzu ankastreya bıraktık." dediler. Bu kadar kısa bir sürede açılmasına şaşırdım ama bağlantıyı yapmamalarından dolayı ne gibi sorun yaşayacağım onu çok merak ediyorum.

Şimdi bu kabloyu benim apartmanıma mı bıraktılar? Yoksa mahallede mi? Bir de ben bunu elektrikçiye nasıl yaptıracağım? Siz nasıl yaptığınızı anlatırsanız çok sevinirim.

Not: Adresimde ki şehirde yerinde kurulum hizmetini sağlayamıyorlarmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…