COMNET Yeni Tarifelerini Sundu!

Hocam maddeler halinde soracağım cevaplarsanız sevinirim.
1) Bundan önceki internetiniz neydi ve comnete geçtikten sonra hat değerleriniz ve pinginiz nasıl değişti?
2) Hız sorgulamada kaç gözüküyordu ve şu an kaç alıyorsunuz?
Fiber kullanıcısıyım. Hat değerleri Fiber'de olmuyor :). VDSL kullanan birkaç arkadaşım var şu an problem yapamıyorlar. Türk Telekom Fiber kullanıyordum önceden. Şimdi Comnet kullanıyorum. Ping değerleri Avrupa'da çok düştü. Ping değerleri muazzam Avrupa'da. Valve bağlantısı da oldukça güzel. Telefonda olmasam tracert atardım. Valve'de konumumda önceden 32 alınabiliyordu. Sonrasında 42-45ms vermeye başladı Türk Telekom Valve'de. Comnet'de Valve'de 45ms civarı veriyor. Ama benim bulunduğum bölge baya aktif bağlantı açısından. Yani nasıl desem. Konumum biraz pinglerin düşük olması için elverişli o yüzden özetle ping değerlerimden oldukça memnunum. Pingler konusunda oldukça güzel. Geçenlerde LoL/Valorant serverlerine 8 hop ile bağlanmışım. Şimdi sanırım çalışma var yine geçici olarak TT aktarımı yapıyor. Kendi POP noktaları var ping açısından memnuniyet verici benim açımdan.

2)100 Mbps tarifesinden 135 alıyorum :).
Geçiş sürecinde sorun oldu mu? Müşteri hizmetleri ne durumda? Cevapların için teşekkürler...
Geçiş sürecinde hiçbir problem yaşamadım. Müşteri hizmetleri kısmı insanlar tarafından farklı algılanabiliyor ancak ben açıkçası oldukça memnun kaldım hiçbir problem yaşamadım. Yaşayan arkadaşlar da var.

En düşük paketi alsam bile fazla geliyor. ADSL altyapı... 😞
Hocam ADSL hizmeti vermiyorlar maalesef zaten. İnşallah size güzel bir fiber getirirler. Foruma geldiğimden beridir ADSL kullanıyorsunuz. Allah kurtarsın hocam.

Telekom altyapısı ise 1 Gbps aşırı iyi. @Ulunay
Sitede bir bilgi göremedim. VAE kapsamında hizmet olduğunu sanmıyorum. TT asla bu kadar upload vermez. En azından öyle düşünüyorum.
125 Megabayt saniye yapıyor. Aşırı iyi de değil. Bize tabii yokluktan iyi geliyor ama. Fiyatı da pahalı. Ayda 270 TL ödemek bile bizim için zorken 399 nedir? 50 Mbps fiyatına yapsalar. Ya da simetrik 1000 Mbps'i 270 TL yapsınlar, 500 Mbps ekonomik tarife de eklensin.
AB kafasında düşünürsek 1 Gbps gayet iyi. Singapur'da yaşayıp 10 Gbps paket kullanıyorsanız değil.

Fiyat konusunda haklısınız hizmet hem pahalı hem de simetrik değil.

Sitede bir bilgi göremedim. VAE kapsamında hizmet olduğunu sanmıyorum. TT asla bu kadar upload vermez. En azından öyle düşünüyorum.

AB kafasında düşünürsek 1 Gbps gayet iyi. Singapur'da yaşayıp 10 Gbps paket kullanıyorsanız değil.

Fiyat konusunda haklısınız hizmet hem pahalı hem de simetrik değil.
Mert Kuşkapan'ın hikayesine bakabilirsin hocam. Adam TT Fiber'den 1000 alıyor.

Mert Kuşkapan'ın hikayesine bakabilirsin hocam. Adam TT Fiber'den 1000 alıyor.
Binasında FTTH olan biri kurumsal hizmet üzerinden 1000 Mbps alabilir. Mesela o değil. Benim anlamadığım nokta, COMNET bu 1Gbps hızı kime veriyor? VAE kapsamında mı veriyor yoksa TurkNet gibi kendi hizmetini mi satıyor?

Bunun detayını arıyorum. Muhtemelen 1-2 siteye kendi fiberini çekti ve bunun üzerinden satış yapıyordur diye kendi kendime söyleniyorum.

Binasında FTTH olan biri kurumsal hizmet üzerinden 1000 Mbps alabilir. Mesela o değil. Benim anlamadığım nokta, COMNET bu 1Gbps hızı kime veriyor? VAE kapsamında mı veriyor yoksa TurkNet gibi kendi hizmetini mi satıyor?

Bunun detayını arıyorum. Muhtemelen 1-2 siteye kendi fiberini çekti ve bunun üzerinden satış yapıyordur diye kendi kendime söyleniyorum.
Bildiğim kadarıyla "yalnızca" kendi altyapısının olduğu abonelerine verebiliyor. Yani VAE kapsamında değil; GigaFiber'e benzer bir çalışma olarak düşünebiliriz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı