@acv
Comodo Firewall ayarlarına ilişkin birkaç fikrimi paylaşmak istiyorum:
1. Yapılandırmayı "Proaktif" olarak ayarlamaya gerek olmadığını düşünüyorum. Buna gereksinim oluşturacak herhangi bir sebep yok.
2. Auto-Containment işlevinin kapatılması gerektiğini düşünüyorum. Bir güvenlik duvarının işi bu olmamalı.
Cruelsister gerçekçi olmaktan çıkıp güvenlik duvarını fidye yazılımları üzerinde denemiş. Fidye yazılımlarını engelleme vazifesi antivirüslere bırakılmalı.
3.
Comodo Valkyrie Verdict hakkında şu ana kadar olumlu bir yorum okumadım. Genel olarak "hikaye, fasa fiso, formalite, yetersiz" olduğu yönünde yorumlar vardı. Bunun yanında tanınmayan dosyaların 15 dk. sonra değerlendirilip programa bildirileceği yönünde help dosyasında bir bilgi okumuştum. Bu haliyle otomatik dosya gönderiminin açık olmasının çok bir katkısı olacağını düşünmüyorum. Kaldı ki beraberinde başka bir cloud tabanlı antivirüs kullanıldığı düşünüldüğünde gereksizliğine hükmediyorum. Ancak "
Bulut Arama" açık kalmalı, yoksa Chrome dahil, hiçbir dosyayı tanımadığı için her uygulamada internete erişim izni talep ediyor.
4. IPv6 bildiğim kadarıyla kullanılmıyor. Bu yüzden
IPv6 trafiğini filtrele fonksiyonunu açmaya gerek olmadığını düşünüyorum. (Network konusunda bilgili olduğumu söylemem, sadece yüzeysel birkaç bilgi.)
Aslında bunları
ana konuda sormak isterdim ama son mesaj bana ait olunca malum sorun olacaktı.
Neden bu işlerle uğraştığımı bilmiyorum, sanırım anlayamadığım yerleri aydınlatmaya çalışıyorum.