Comodo Firewall nereden indirilir?

b1tsy

Picopat
Katılım
7 Mayıs 2022
Mesajlar
40
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle selam herkese;

Oyun modlarıyla uğraştığım için 1 ay önce bilgisayarıma ek koruma sağlasın diye Comodo Free firewall indirmek istemiştim fakat Comodo'nun resmi sitesinde Comodo firewallı sade haliyle bulamadım internet Security haliyle vardı (antivirüsü falan içinde). Sistemimde zaten Kaspersky Security Cloud Free yüklü yanında da sadece tarama yaparken açtığım Malwarebytes da bulunmakta. Sadece firewall ihtiyacım olduğu için Comodo Firewall yüklemek istiyorum. Ayrıyeten presonalfirewall.comodo .com diye bir sitede Comodo firewall vardı. Siteye girip indir butonuna tıkladım indirme başlamadı. Ardında "indirme başlamadıysa bu linke tıklayın" diye bir seçenek de vardı ona da tıkladım fakat indirme yine başlamadı. Sonrasında "indirme başlamadıysa bu linke tıklayın" linkini kopyalayıp yeni sekmede aratınca indirme başladı. Yüklenen exe dosyasını açtım fakat herhangi bir kurulum penceresi açılmadı. Görev Yöneticisi'ni açıp baktığımda ise arka planda çalıştığını gördüm. Görevi sonlandır dedim fakat engelledi. Bende exe dosyasını kaldırıp bilgisayarı yeniden başlatıp Görev Yöneticisi'nden görevlerini sonlandırdım. Sonrasında bilgisayarada Malwarebytes ve Kaspersky ile tam tarama yaptım, herhangi bir zararlı bulmadı. Sorularım şunlar:

1- Comodo'nun sadece firewallunu güvenli bir şekilde nereden indirebilirim? (resmi sitesinden olursa memnun olurum)
2- Eğer firewall indiremiyorsam Comodo internet Security'i firewall haline getirebilir miyim? (sadece firewall olarak kullanmak istiyorum başka hiçbir özelliğini istemiyorum)
3- Modları genellikle Skyrim için Nexus Mods'dan MC için is CurseForge'dan indiririm ve internetten bir dosya indirmeden önce en çok indirilen dosyalardan seçmeye çalışırım. Dosyayı açmadan önce de VirusTotal'de sonrasında da Kaspersky ve Malwarebytes da taratırım (virüs konusunda kötü anılarım var biraz takıntılıyım 😁) Bir Firewall'a ihtiyacım var mı?

Şimdiden cevaplayan arkadaşlar için teşekkürler.
 
Aynı sıkıntı ile karşılaştım. İşlemi sonlandırdıktan sonra tekrar çalıştırdığınızda açılması gerekiyor. Comodo ürünleri biraz böyle, kod kalitesinin pek iyi olduğu söylenemez.

İkinci sorunuza ithafen, evet yapabiliyorsunuz. Hem kurulum sırasında hem kurulumdan sonra istediğiniz modülü ekleyip çıkarmanız mümkün.
 
@acv Yanıt için çok teşekkürler. Peki sizce ne yapmalıyım internet Security indirip kostumize mi etmeliyim yoksa @archivedev in verdiği siteden mi indirmeliyim. Ya da bunlara hiç gerek yok mu?
 

Geri
Yukarı