İnceleme Connectgame ve CHERRY XTRFY deneyimim

Merhabalar, bu yazımda sizlere Connectgame ve CHERRY XTRFY firmaları ile yaşadığım deneyimlerimi aktaracağım, belki bunu okumak sizlere bir nebze olsa da yardımcı olur. Haydi başlayalım;

7 Eylül 2023 tarihinde Connectgame üzerinden XTRFY M4 siparişi verdim, ürünü özellikle araştırıp aldım ve tutuş şeklim için en uygun olacağını belirleyerek satın aldım. Ürün birkaç gün sonra sorunsuz bir şekilde elime ulaştı, üründen gayet memnun kalmıştım. Tarihler 31 Ekim 2023'ü gösterirken ürünümün sensöründe bir arıza gerçekleşti, mousepadimden ötürü olduğunu düşünüp mousepadi değiştirdim fakat sorun hala devam etmekteydi, bu da bana ürünle alakalı bir sorun olduğunu gösteriyordu. İnternette araştırdığım zaman nadiren de olsa böyle sorunların olabileceği bilgisini edindim ve bu bilginin ardından hemen Connectgame'a mail attım, kendileri bana üründe 3389 sensör bulunması sebebiyle böyle bir sorun oluşamayacağını, üründe LOD sorunu olduğunu söylediler, fakat ısrarla üründe LOD ile alakalı bir sorun olmadığını ve sensörün her yüzeyde sapıttığını ilettim. Daha sonrasında bana kendileri Yurtiçi Kargo sözleşme numarası paylaşarak ürünü garantiye gönderebileceğimi ilettiler.

Aradan yaklaşık bir ay geçti, bu süre zarfında başka bir fare kullanmak zorunda kaldım çünkü ikâmet ettiğim ilçede Yurtiçi Kargo yok ve ne kadar kurye çağırsam da tınlayan yok, o yüzden bu bir aylık süreçte hiçbir ilerleme olmadı. 1 Aralık 2023 günü il merkezinde bir işim vardı ve bu sebepten ötürü şehir merkezine gitmek zorundaydım, fırsattan istifade ürünü paketleyip göndermek için yola koyuldum. İlk başta Yurtiçi Kargo firmasına uğradım ve sözleşme numarasını paylaştım fakat, şube çalışanı bana "böyle bir sözleşme numarasının yer almadığı" bilgisini iletti, kendisi bana farklı bir kargo firması olup olmadığını sorsa da, ben Yurtiçi Kargo olduğuna emin olduğum için ısrar ettim fakat yine de böyle bir numara yer almadı. Gönderim ücreti ise yaklaşık 200TL civarındaydı, ben de bu riske girmeyerek ürünü göndermedim ve şubeden çıkar çıkmaz Connectgame'a mail attım. Aradan 3 gün geçmişti ve bana hiçbir geri dönüş yapılmamıştı, 4 Aralık 2023 tarihinde tekrardan bir posta ilettim fakat bana hala bir geri dönüş olmadı, o saatten sonra ümidimi kesmiştim.

Ta ki aklıma CHERRY XTRFY global mailine yazmak gelene kadar, 8 Aralık 2023 günü direkt olarak CHERRY XTRFY global sitesinden durumu anlatan bir yazı yazdım ve ilettim. 5 günün sonunda 13 Aralık 2023 tarihinde bir yetkili bana geri dönüş yaptı ve ürünün faturasını istediğini söyledi. Elimde bir fatura olmadığı için tekrardan Connectgame'a ürünün faturasını istedim, ne muamma mesajdan birkaç dakika sonra geri dönüp ürün faturasını ilettiler. Daha sonra CHERRY XTRFY yetkilisi bana "ürünün yenisini gönderebileceğini, sadece ürünün çalışamaz hale geleceğini kanıtlamak için ürünün kablosunu kestikten sonra seri numarasıyla birlikte göndereceğim bir fotoğraf" ve "adres bilgierimi" istedi, ben de hiç tereddüt etmeden denilenleri yaptım. Bu işlemden bir gün sonra kendisi "bugün veya yarın kargoya verilecek" şeklinde tekrar geri bildirim sağladı, nefesler tutulmuştu.

Daha sonra kendisine "hangi kargo firmasıyla göndereceksiniz" diye bilgi almak amaçlı soru sordum, kendisi 5 gün sonra 20 Aralık 2023 tarihinde; "5 gün önce kargoya verildi, DHL takip numaranız: xxx" diyerek bir bilgilendirme mesajı daha attı. Anladığım kadarıyla artık tek yapmam gereken, ürünün topraklarımıza gelişini beklemek. O gün kargo bilgilerini takip etmek isterken, site üzerinde üst üste "Gönderiniz resmi gümrük işlemine tabi oldu." durumunun yer aldığını görüntüledim ve bu durum her gün aynı şekilde aynı saatlerde güncelleniyordu, ürünün gümrükte takılıp takılmadığına dair endişelerim vardı fakat yine de bekledim. Bir sonraki gün tekrar baktığımda tekrar "Gönderiniz resmi gümrük işlemine tabi oldu." ibaresinin yer aldığını görüntüledim ve içime bir kurt düştü, bana kalırsa normal bir durum değildi. CHERRY XTRFY yetkilisine aynı gün mail attım fakat, herhangi bir geri dönüş alamadım. Daha sonrasında DHL Türkiye Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçtim, kendileri bana "Ürünün içeriği onaylanana kadar ürün bekletilecek" bilgisini verdiğinde bir gariplik olduğunu anlamıştım. Daha sonrasında DHL İsveç Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçtiğim zaman bana kendileri konuyla alakalı daha detaylı bilgi verebilmem için bir mail adresi ilettiler ve bu mail adresine durumu anlatan bir ileti gönderdim.

Kendileri bana "Ürün içeriğini detaylı olarak belirten bir belge bulunmadığı için ürünü bekletmekteyiz" bilgisini verdiler ve bana boş bir fatura örneği gönderip, doldurup bana iletmemi istediler. Ben de kendilerine "Herhangi bir satın alım işlemi gerçekleştirmekten ziyade bir değişim ürünü olduğu için ürün hakkında sizlere detaylı bilgi veremeyeceğim" bilgisini ilettim (ürünün boyutu, ağırlığı, değeri vs. gibi bilgiler istendi). Daha sonrasında kendileri konu adına CHERRY XTRFY ile bizzat iletişime geçmeye çalışacaklarını söylediler ve bu süreçte yine beklemeye başladım. 27 Aralık 2023 tarihine kadar hem kendilerine mesaj atmayı hem de CHERRY XTRFY mail adresine mesaj atmayı denedim ve DHL firması bana henüz bir geri dönüş alamadıklarını ilettiler. 27 Aralık 2023 günü sonunda farklı bir CHERRY XTRFY yetkilisinden mesaj aldım, kendisi bana "Gecikme için üzgünüz, konuyla alakalı bir fatura oluşturup kargo firmasına ileteceğim ve sizlere konuyla alakalı tekrardan için geri dönüş sağlayacağım" diye bir mesaj iletti, heyecan doruktaydı. Konuyla alakalı DHL İsveç firmasını bilgilendirip "Bir yetkilinin bana ulaştığını ve sizlere fatura ileteceği" bilgisini ilettim. Gerçekten de denilen gibi oldu, ürünün içeriği hakkında detaylı bir bilgi içeren fatura iletildi ve böylece süreç başladı. Ürün faturasını incelediğim zaman da tutara 50€ yazıp vergilerin "alıcı ödemeli" şeklinde düzenlendiğini gördüm, biraz endişe ettim çünkü ürünün sıfır fiyatı ülkemizde 900TL, eğer fiyat + vergilerini ödeyeceksem totalde 1800TL'den fazla tutacağını düşünerek ufak bir umutsuzluğa kapıldım. Fakat bilgi almak için de tekrardan CHERRY XTRFY yetkilisine "Ürün tutarının 50€ olarak belirlendiğini, bu ücretle beraber mi vergi tutarını ödeyeceğimi" sordum fakat, bir geri dönüş alamadım.

Ürün 1 gün içerisinde İsveç'ten Türkiye'ye ulaşmıştı, gerçekten şaşırmıştım. Ürünün gümrük işlemlerini başlatmam için DHL'den mesaj aldım fakat, CHERRY XTRFY'dan henüz bir geri dönüş alamadığım için tereddütte kaldım ve bir işlem yapmadım. Aynı gün içerisinde iade işlemlerini başlatmak için müşteri hizmetleriyle iletişime geçtim, kendileri "Alıcıyla irtibat kuracaklarını, alıcı da onay vermesi halinde iade işlemlerinin tamamlanacağı" bilgisini verdiler.

Aradan neredeyse 3 hafta geçmişti fakat hiçbir hareket yoktu, ne gelen bir mesaj ne de iadeyle alakalı bir hareket, ürün öylece bekliyordu ve benden de zaten tamamen ümit kesilmişti. Derken 12 Ocak 2024 tarihinde ilk başta benle iletişime geçen CHERRY XTRFY yetkilisi bana "Gümrük ücretini karşılayabiliriz, fakat kendilerine ürün için iade başlattığın bilgisini ilettiler. Bu doğru mu? Yoksa kendilerine vergi fiyatını ödeyerek sizlere tekrardan teslim edilmesini istemeli miyim?" diye bir mesaj attılar, bu mesajı görür görmez ben de kendilerine "Ürünün ücreti yüksek olduğundan ötürü iade işlemlerini başlattığımı, eğer iptal edilebilme gibi bir durum olursa sizlerle tekrardan iletişime geçeceğim" bilgisini ilettim. Daha sonra iade iptal işlemleri için hemen DHL Türkiye Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçtim ve iade işlemlerini iptal edip gümrük çekim işlemlerini başlattım. Sabah 8-9 civarlarında ürünün gümrük çekim işlemlerinin tamamlanması için vergi ücretinin ödenmesi gerektiğine dair bir bilgilendirme SMS'i geldi, gelen SMS'i korkuyla açtığım zaman ücretin sadece "297 TL" olduğunu gördüm ve şok geçirdim, aklımda daha fazla bir tutar varken bu kadar düşük bir tutar gelince hem şaşırmıştım hem de çok sevinmiştim. CHERRY XTRFY yetkilisine haber vermeden ücreti direkt kendim ödedim, benim beklediğim bir tutarda olsaydı tutar bilgisini kendisine iletecektim. Daha sonrasında CHERRY XTRFY yetkilisine ürünün "Gümrük ücretini ödediğimi ve ürünün sürecinin neden bu kadar uzadığı" bilgisini aktardım (iade işlemlerini neden başlattığımı). Kendisi bana "DHL'yi ücreti bizlere yönlendirmesi için bilgilendirmiştim, herhangi bir ücret ödememeniz gerekirdi bu sebepten dolayı çok üzgünüm, bir sorun olursa yazmaktan çekinmeyin" bilgisini iletti ve böylece gümrük çekim işlemleri tamamlandı, tek yapmam gereken beklemekti. İkamet ettiğim ilde DHL şubesi bulunmadığı için Yurtiçi Kargo şubesine yönlendirdiler.

Ve mutlu son! Ürüne kavuşabildim. Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim, Connectgame mağduru olanlar böyle bir yol izleyip global firmaya yazarsa daha hızlı sonuç alabilirler.

1.jpg
2.jpg

Son düzenleme:
Yine connectgame, yine bir rezalet. 👏
Maalesef öyle, her ne kadar orijinal ve sıfır ürün gönderseler de satış sonrası hizmetleri yok, sıfır.
En azından XTRFY malının arkasında durmuş.
Evet bu tarz büyük markaların satış sonrası destekleri harika, geç oldu fakat güç olmadı en azından :).
Güzel mouse, güle güle kullanın.
Çok teşekkür ederim, daha iyileri sizlere nasip olsun.

Benim de alasım vardı şimdi vazgeçtim 500TL'ye satıyorlar şu an, alıcı ödemeli kargo ile gönderiyorlar yani +100TL bozulursa +300TL :D İyice tırstım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı