Örnek: Console.writeline("sayısal loto için 1 yazın."); Console.writeline("hesap makinesi için 2 yazın."); string sayısal_loto = Console.ReadLine(); string hesap_makinesi= Console.ReadLine(); if (sayısal_loto = "1")
{
*Sayısal loto kodları* }
Diyorum fakat konsolu çalıştırdığım zaman "string sayısal_loto = Console.ReadLine();" komutunu boşluk olarak sayıyor ve Enter'a ardı ardına basınca 2 satır boşluk oluyor. Kullanıcı hangi satıra hangi sayıyı yazması gerektiğini bilmediğinden düzeltmem gerekiyor. 2 saattir araştırdım fakat bir şey bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
Console.writeLine("sayısal loto için 1 yazın.");
Console.writeLine("hesap makinesi için 2 yazın.");
Console.Write("İşleminizi giriniz: ")
string girdi = Console.ReadLine();
if (girdi = "1")
{
*Sayısal loto kodları*
}
else if (girdi = "2"){
*Hesap Makinası*
}
İsteğiniz böyle değil mi? 2 ReadLine kullanırsanız 2 kez veri çeker. Çünkü kullanıcının 2 kez veri girmesini istiyorsunuz sayısal_loto değişkeni ve ve hesap_makinası için.
if (girdi = "1")
{
*Sayısal loto kodları*
}
else if (girdi = "2"){
*Hesap Makinası*
}
İsteğiniz böyle değil mi? 2 ReadLine kullanırsanız 2 kez veri çeker. Çünkü kullanıcının 2 kez veri girmesini istiyorsunuz sayısal_loto değişkeni ve ve hesap_makinası için.
if (girdi = "1")
{
*Sayısal loto kodları*
}
else if (girdi = "2"){
*Hesap Makinası*
}
Rica ederim. Anlaşılan satır mantığını öğrenememişsiniz. Write Line mevcut satıra yazdırıp satır atlar ve başka çıktı için orayı boş bırakır. Mesela 1.Satıra write line bir çıktı verirsek 1.satıra yazdır. Sonrasında eğer başka bir write line kullanırsanız 2.Satırdan başlar ve tekrar satır atlar. Ancak Write kullanırsanız mevcut satıra çıktı verir ama satır atlamaz