Cooler Master Hyper 212X Corsair Spec 02 Kasaya Sığar Mı ?

Bazı video örnekleri paylaştım ve bunlarda Hyper serisinin montajları mevcut. Ben aşağıdaki rehberlerden yardım almıştım ve kafama takılan yer olduğunda kutu içeriğindeki kağıtlara göz atmıştım. Şimdi "bu rehberlerde 212 Evo için montaj gösteriliyor ?" diyeceksin ama korkma Evo ile 212X montajında bir fark göremedim. Rahatlıkla izleyip montaj hakkında bilgi edinebilirsin. Bende aynı şekilde yaptım, kafana takılan bir şeyler olursa danışabilirsin. :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Sığmaz. 1 mm ile sığmıyor. ben 1 mm ile sığsa bile almam. Sığmama ihtimali yüksek. i5 6500 için o kadar güçlü bir soğutucuya da gerek yok. 212 EVO alabilirsiniz, yeterli olur.

Spec-03 model kasaya da teknik verilerle bakılırsa sığmıyor. Ama benim kasamın içine tam sığdı ve 1 cm daha boşluğu var. Alırken bende tereddüt içerisinde kalmıştım. Soğutucu boyutlarına bakmak pek de güvenilir gibi gözükmüyor.

upload_2017-6-9_2-47-25.png

upload_2017-6-9_2-48-25.png

Amazon'da bir kullanıcı Hyper 212'yi sığdırmayı başarmış.

@Delected Size söylemiştim, sığacak diyorum. Aynı sorunu kendi kasamda yaşadım ve almaya çekindim. Fakat sipariş verdiğimde ürün geldi ve montajda zorluk yaşamadım. Eğer hala rahat değilseniz videoyu izleyin ve görün sığdığını;

Hocam anakartım MSİ B150 Gaming M3. Vallahi güle oynaya alıcaktım. Şu yorumla bi anda tereddüte düştüm. Gariptir ki, Hyper 212x alma sığmaz deniliyor. Evo tavsiye ediliyor. Siteden boyutlara bakıyorum 212x daha kısa. Hiç birşey anlamadım ben bu işten.

Hocam anakartım MSİ B150 Gaming M3. Vallahi güle oynaya alıcaktım. Şu yorumla bi anda tereddüte düştüm. Gariptir ki, Hyper 212x alma sığmaz deniliyor. Evo tavsiye ediliyor. Siteden boyutlara bakıyorum 212x daha kısa. Hiç birşey anlamadım ben bu işten.

Hocam son attığım videoyu izleyin ve görün. Şaşıracaksınız. :)

Sığabilir ama riske değmez bence. Senin elindeki anakarta vs. göre de değişebilir. Sığabilir de ama riskli olabilir. Mesela bakır kısımlar cama değer. Bunlardan sığacağı gözüküyor, büyük ihtimal sığar ama ben tavsiye etmem.

Videodaki anakart : Gigabyte GA-990FXA-UD5 Amd 990FX 1866MHz(OC) DDR3 Soket AM3+ Fiyatı

Benim anakartım ise B250M Mortar.

Aşağı yukarı kalınlıkları aynıdır. Corsair Spec 02 ve 03 arasında genişlik açısından hiç bir fark bulunmuyor. Bu da demek oluyor ki sığıyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı