Sistem içerisinde aktif olarak kullandığım, işlemci soğutucumun fanlarını değiştirmek istedim. Bunun üzerine iki adet Noctua fan ve Noctua Y ayırıcı ürünü satın aldım. İşlemci soğutucu bloğuna bağlı stok fanları söktüm ve Noctua fanları aynı yönde olacak şekilde, önden emiş ve arkadan egzoz yapacak şekilde mont ettim. Monte ettiğim Noctua fanları ise anakart işlemci soğutucu soketine, Noctua Y ayırıcı ürünü ile bağladım. Bu şekilde iki fan, işlemci soğutması için aynı anakart soketine bağlı oldu. İşlem sonrası iki gün ve 20 saat civarı sorunsuz çalıştı. Sonra, işlemci soğutma fanları bazen sistem açılırken üç veya dört kez anakart tarafından aktif edilmeye çalışıldıktan sonra devreye girmeye başladı. Bu sırada CPU fan hatası yazan ekrana yöneltiyor beni. Fakat ben o ekranı geçene kadar fanlar çalışmaya başlamış oluyor ve F1 tuşu ile BIOS'a girip hemen baktığım da ise fanların aktif olduklarını görüyorum. Bu sorunu sistem çok soğuk olduğu zaman yaşadığımı fark ettim. Fanlar ilk sistem açılış zamanı biraz zor ve geç çalışmaya başlıyor. Bu sorun her zaman ise olmuyor. Bunun dışında sistem açıldıktan sonra sorunsuz çalışıyorlar sadece sorun ilk açılma kısmı için geçerli. İşlemci soğutucusunu sökme sırasında başka bir parçayı sökmedim. Sadece anlamadığım şekilde anakart pili yerinden çıktı ve ben pili geri yerine taktım. Bundan farklı bir işlem gerçekleştirmedim. Bu bir sorun veya kusur mudur? Anakart ayarları mı değişti? Kafamın içi deli sorular ile dolu. Yorumlarınızı bekliyorum.
Anakart: Asus Prime B550M-K (BIOS Güncel, Chipset Güncel)
İşlemci: AMD 5600
İşlemci Soğutucu Blok: Cooler Master Hyper 212 LED Turbo
İşlemci Soğutucu Blok Fanları: 2xNoctua NF-F12 iPPC-3000 PWM
İşlemci Soğutucu Blok Fanları Bağlantı Kablosu: Noctua NA-SYC1
Anakart: Asus Prime B550M-K (BIOS Güncel, Chipset Güncel)
İşlemci: AMD 5600
İşlemci Soğutucu Blok: Cooler Master Hyper 212 LED Turbo
İşlemci Soğutucu Blok Fanları: 2xNoctua NF-F12 iPPC-3000 PWM
İşlemci Soğutucu Blok Fanları Bağlantı Kablosu: Noctua NA-SYC1