Cooler Master hyper TX3 EVO termal macun değişimi

Merhaba , işlemcimin termal macunu değiştirmek istiyorum yalnız benim için zor mu kolay mı olur size sormak istedim bir termal macunu değiştirmek için kasamı vatana götürmek istemiyorum soğutucum başlıkta belirtmiş olduğum gibi ve evde birazcık termal macun buldum bu yeterli olur mu yoksa almam gerekir mi ?. Teşekkür ederim.

Not: Soğutucumun içinden cıkan cooler master termal macunu

Dosya Ekleri

• WP_20140709_006.jpg
    WP_20140709_006.jpg
    202,3 KB · Görüntüleme: 390
Soğutucu nun içinden çıkan macunu hic kullanmadiysan yeterli olacaktır. Eğer kendinize hiç guvenmiyorsaniz ve hic bir bilginiz yoksa uzak durun. Eğer varsa macun temizlemek için özel bir sıvı var onu alıp işlemciyi yerinden sokup o sıvıdan az bir miktar dökülüp kalan macununu temizlemeniz gerekir. Temizledikten sonra tekrar yeni macunu sur işlemci ve sogutucuyu tak ve kullan :)

İşlemcin amd mi intel mi ? Amd ise bi mandal olması gerekli demir bi mandal. O mandalı sağa doğru çekip aşşağı doğru bıraktığında işlemci soğutucun yerinde çıkmış olucak. Termal macununu sürdükten sonra geri takma işleminde işlemcinin sağında ve solunda tırnaklar var. O demiri soldaki tırnağa geçirceksin ardında işlemci soğutucusunun ortasındaki demirin yerine oturttuktan sonra mandal kısmını tırnağa oturtcaksın ve mandalın kolunu yukarı kaldırıp sola doğru çekeceksin. Böylelikle işlemcin yerine oturmuş olucak. İntelde ise 4 tane plastik ayağı var. Bu ayaklar yerine oturmuş bi vaziyetteyken sağa yada sola doğru çevirirsen gevşemiş olacaktır. Hepsini gevşettikten sonra macununu sürüp geri yerine takabilirsin. Takmak içinde o plastiklerin başını sağa doğru çevir ve bastır tık diye ses gelcektir. Anlaki yerine oturmaya baslıyor. Hepsinden tık diye ses gelince hepsi oturmus olucak. Kolay gelsin :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı