Hocam ses anlayışı farkı diyerek giriş yapayım. Fabrika ayarında CPB açık gelir, haliyle herkeste ses yapar. Bu olay tamamen voltaj dalgalanmasıyla alakalı. Ek olarak kasa havalandırması ciddi etkiye sahip tabii özellikle de ekran kartı için. Siz de soğutucu aldım, neden 3.6 Ghz kullanayım işlemciyi, diyorsunuz. Bunlar gayet anlaşılır. Yalnız sorun şurada. Siz şimdi CPB ve PBO'yu kapattım diyorsunuz, çok güzel ama bunları kapatıp 4.2 Ghz'e çektiğinizde işlemci voltajını (CPU Voltage) Auto'da bırakıyorsunuz sanırım. Yani anakart yine kafasına göre voltaj veriyor. Madem manuel Overclock deniyorsunuz, bu iş o kadar dümdüz yapılmaz ki. 4.2 Ghz'de işlemcinize uygun voltajı yakalarsınız, sıcaklık da azalır. Bunu deneme yanılmayla bulursunuz, bir kere de olmaz. İsterseniz "Ryzen 3600 manuel Overclock nasıl yapılır?" diye bir konu açın yardımcı olalım. Yok ben hallederim derseniz de bu işlem sizin için çözüm olacaktır. Burada sorduğunuz tüm sorulara cevap verdiğimi düşünüyorum. Başka bir sorunuz varsa buyrun yine.