fatiksahin
Hectopat
tamamdır, kontrol edeceğim hemen teşekkürler.onlar farklı. bak anakartın en sol altında hd audio girişinin hemen sağında jrgb girişi var. fanların rgb bağlantısını oraya yapacaksın. kabloları iyi kontrol et
Msi x470 gaming plus@fatiksahin Anakart modelinizi, ve kontrolcü üzerinde kaç adet kablo takılı olduğunu söylerseniz yardımcı olabilirim.
valla yanında herhangi bir kumanda gelmedi ya da içinde ona benzer bir şey göremedim.Onlar kasa ön panel bağlantıları.
Kumanda üzerinden kontrol edebiliyor musun?
Herhangi bir tuş yok üzerinden şu an kontrol ettimKırmızı SATA kablosunun yanındaki RGB kontrolcü.
Onun üzerindeki tuşlara basınca değişiyor mu?
Allah razı olsun gayet açıklayıcı olmuş hemen deniyorum.Sol altta yanlış görmüyorsam JRGB girişi mevcut. Görselde belirttiğim yerlere takman gerekiyor kabloyu. Sol alt taraftaki belirttiğim girişin JRGB olduğundan emin ol değilse JRGB girişini bulup oraya tak. O belirttiğim kablolaların takılı olduğu şey ise kumanda. Yani anakarttan değil de reset butonu ile kontrol etmeni sağlar. Şuan kasan üzerinde reset butonuna basman halinde renk değişimi olmalı. Fakat sana önerim fazla RGB aygıtın yoksa ( Cpu soğutucu, ram v.s ) şuan bu halde kullanman olur. Çünkü Mystic Light her zaman çok seçenek sunmaz. Dediğim gibi şuan reset butonuna bastığında renk değişimi olmalı. Eğer olmuyorsa anakartta işaretlediğim sağ alttaki turuncu bölmede reset sw kablosu olmalı onu çıkarıp belirttiğim kontrolcü üzerindeki girişe takman gerek. Karmaşık gelebilir ama çok kolay.
Şu an dediğiniz kabloları yerinden çıkardım ama neyi nereye takacagimi anlayamadım, yukarıda bahsettiginiz reset de, power de HDD LED falan hepsinin ismi yazıyor üzerinde ama anlayamadım ne yapacağımı..Kontrolcü üzerinde takılı olan ince kabloyu çıkarıp üzerinde yazanı kontrol eder misin? "Reset SW" ibaresi bulunuyorsa kablolama doğru yapılmıştır. Eğer anakart üzerinde bulunan Reset SW erkek girişi dolu ise burayı boşaltın. Anakartın sağ alt köşesinde bilgisayarın HDD Led SW , Power Led SW, Power SW , Reset SW gibi girişleri mevcut bunları orada belirtilen yönergeye göre bağlayıp Reset SW girişini boş bırakın zira o kabloyu belirttiğimiz kontrolcüye bağlayacağız.
-Düzeltme : Şimdi fark ettim, kontrolcü üzerinde bulunan kablolardan birisi güç için diğeri ise JRGB bağlantısı. Şuan senin Reset SW kablon anakartın üzerindeki Reset SW erkek girişine takılı. Bunu buradan çıkarıp kontrolcü üzerinde ince kablonun (güç kablosu) yanındaki girişe takman gerek...
Bu şekilde su an kaldımKontrolcü üzerinde takılı olan ince kabloyu çıkarıp üzerinde yazanı kontrol eder misin? "Reset SW" ibaresi bulunuyorsa kablolama doğru yapılmıştır. Eğer anakart üzerinde bulunan Reset SW erkek girişi dolu ise burayı boşaltın. Anakartın sağ alt köşesinde bilgisayarın HDD Led SW , Power Led SW, Power SW , Reset SW gibi girişleri mevcut bunları orada belirtilen yönergeye göre bağlayıp Reset SW girişini boş bırakın zira o kabloyu belirttiğimiz kontrolcüye bağlayacağız.
-Düzeltme : Şimdi fark ettim, kontrolcü üzerinde bulunan kablolardan birisi güç için diğeri ise JRGB bağlantısı. Şuan senin Reset SW kablon anakartın üzerindeki Reset SW erkek girişine takılı. Bunu buradan çıkarıp kontrolcü üzerinde ince kablonun (güç kablosu) yanındaki girişe takman gerek...
buyrunÇıkarttığın yerin üst kısmında bir kutucuk olacak hangi kablonun nereye takılacağı ve +/- kutbunun nasıl olacağı ile ilgili. Reset SW dışında diğerlerini buna göre tak. ( Power SW için kutup dikkat etmen gerekmez. ) Reset SW kablosunuda kontrolcüye tak. ( Kutup önemli değil . ) Sorun çözülmüş olacak.
@fatiksahin Kaliteli bir fotoğraf yollayabilirsen o bölgeyi yazabilirim ...
teşekkürlerSağ alttaki 5 çıkıntılı ( erkek ) kısım var ya. Oranın en sol 2'lisine HDD Led'leri takacaksın sola + sağa - gelecek. Yanı boş kalacak. Burayla işin bitti.
Üstündeki 4'lü kısıma geçelim. En sol 2'liye Power Led kablolarını takacaksın. Sola + sağa - gelecek şekilde. Yan tarafına da direk Power SW takabilirsin yönü önemli değil.
Kablolama bitmiştir. Reset SW kablosunuda doğrudan kontrolcü üzerine takacaksın. Umarım yardımcı olabilmişimdir...