Çözüldü Cooler Master MasterBox TG500 V2 ARGB kasanın LED tuşu çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Varpex

Centipat
Daha fazla  
Kasam Cooler Master MasterBox TG500 V2 ARGB bir kasa ama LED tuşu basınca değişmiyor ve anakartım Gigabyte marka. RGB Fusion'dan da kontrol edemiyorum. Anakartımda bir tane 5V 3 pin girişi var ve bağlı zaten ve kasamın arkasında kendi kontrolcüsü var. Kontrolcüde "Switch" yazan 2 pinlik yere de Reset SW bağlı ama hâlâ çalışmıyor.

Çözüm
Anakarta takarsanız direkt yazılımla kontrol edersiniz.

Komtrolcü alırsanız isteğe bağlı hem buton ile hem de yazılımla kontrol edebilirsiniz.

Yeni kontrolcü için eski kontrolcü sökülecek, çoklayıcı için sökülmeyecek.
O zaman kontrolcüde sorun var, belki Sync moduna geçer, butona 3 saniye basıp bırakın sonra yazılımla kontrol etmeye çalışın.

Yine olmazsa tüm fanları çoklayıcı ile direkt anakart ARGB portuna takabilirsiniz.

3 saniye basılı tutup bıraktım yine olmadı reset SW kablosunda sorun olabilir mi sizce yazılım olarak kendi RGB Fusion ile kontrol edemiyorum ama SignalRGB ile kontrol edebiliyorum orada da istediğim tek renk yapınca bilgisayarı açıp kapayınca fanlar dönüyor ışık yanmıyor SignalRGB programını açınca fanlar yanıyor başlangıca eklememe rağmen Görev Yöneticisi'nden de başlangıç uygulamalarına eklememe rağmen yine aynısı oluyor benim derdim aslında istediğim rengin kasayı açınca direkt yanması.

Kontrolcüde sorun var yüksek ihtimal, yazılım kontrolünde de problem yaratıyor.

Bağlantı nasıl? Tüm fanların ARGB soketleri çoklayıcı ile birleştirilip kontrolcüye tek soket ile mi bağlanmış?

Bağlantı işlerinden pek anlamıyorum kontrolcünün fotoğrafını atayım dedim ama sanırım her fan ayrı sokette.

Dosya Ekleri

• IMG_20251211_111136.jpg
    IMG_20251211_111136.jpg
    196,7 KB · Görüntüleme: 3

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı