Cooler Master MasterGel marker termal macun deneyimi

Cascade55

Decapat
Katılım
14 Kasım 2021
Mesajlar
54
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese iyi forumlar, R5 5600X işlemcimi Cooler Master V2 240 mm sıvı soğutma ile kullanıyorum. Sistemi kurarken termal macun olarak corseir TM30 kullandım. Bu macun ve sıvı soğutucu ile sistem boşta 33 derece oyunlarda ortalama 55 derecelerde oluyordu. Aradan geçen yaklaşık 8 ay sonunda termal macunu değiştirmek istedim ve iletkenlik seviyesi daha iyi olan Cooler Master MasterGel marker nano termali aldım ve aynı sisteme uyguladım. İki gündür gözlemliyorum boşta 33 derece olan sistem şimdi 35-37 arasında 2-3 derecelik sıcaklık artışı ile çalışıyor fakat oyunlarda 55 olan sıcaklık 50 derecelere düşmüş görünüyor burada bir terslik var mı bilemedim her iki durumda da sıcaklıklar makul ama bu oluşan dengesizlik normal mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İki durum da normal, boşta sıcaklıklar aşırı önem arz etmiyor; asıl önemli olan nokta yük altındaki değerler. Onda da düşüş var ise sorun yok. Ters bir şey yok yani.
 
Teşekkür ederim cevap verdiğin için termal macunu kalın mı sürdüm diye şüphe duydum ama.

Bir bezelye tanesi kadar yetiyor genelde, ya da işlemcinin yüzey alanına göre 1,5 bezelye ya da 0,75 bezelye tanesine kadar gider.

Yeterince kalın ve olması gerektiği kadar ince bir zar katman oluşturmayı başardıysan sorun yok, zaten yük altındaki değerlerde düşüş var.
 
Termal macunu uygularken ana kart üzerine ufak damlaması sorun yaratırmı peki sildim tekrar gerçi ama şuan sorunsuz çalışıyor sistem
 
Termal macunu uygularken anakart üzerine ufak damlaması sorun yaratır mı peki sildim tekrar gerçi ama şu an sorunsuz çalışıyor sistem.

Sildiysen sorun yok, sıvı metal macun falan damlamış olsa kısa devre yapabilirdi ama standart bir macunda sorun olmaz.
 

Geri
Yukarı