Cooler Master Masterliquid ML120l V2 RGB - CPU ve cha kablolaması nasıl yapılır?

kartalc23

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, ASUS Prime B450M K II anakartıma Cooler Master Masterliquid ML120l V2 sıvı soğutmasını bağladım fakat pompayı ve radyatör kablolaması doğru mu emin değilim.
Pompayı - CPU fan soketine.
Radyatörü ise - CHA_FAN soketine taktım.

Şu an sadece Chrome açıkken AIDA üzerinden işlemci sıcaklıklarım 46 47 derece arasında gidip geliyor.

Doğru mudur değil midir yardımcı olabilir misiniz?

Pompa için aio pump soketi yok mu radyatör genellikle cpu fan veya cpu fan opt soketine takiliyor cha fan daha çok kasanın fanlari için kullanılıyor diye biliyorum

Fan çoklayıcı almama gerçekten gerek var mı? YouTube'da bir adam radyatörü CPU pompayı ise CHA_FAN soketine takıyor ve bir sorun olmayacağını söylüyor. Anakartım'daki CHA_FAN soketlerini sıvı soğutma için kullanabileceğim söyleniyor fakat tam olarak emin olamadım. Sorun yaşamak istemiyorum.

Fan çoklayıcı almama gerçekten gerek var mı? YouTube'da bir adam radyatörü CPU pompayı ise CHA_FAN soketine takıyor ve bir sorun olmayacağını söylüyor. Anakartım'daki CHA_FAN soketlerini sıvı soğutma için kullanabileceğim söyleniyor fakat tam olarak emin olamadım. Sorun yaşamak istemiyorum.

CPU fan, işlemci yüke binince pompa hızlanacak, diger radyator fanları cha_fana baglarsan normal sekilde donecek(radyator fanları ve CHA_FAN PWM degilse)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı