Cooler Master Masterliquid ML240l V2 sıvısı yalıtkan mı?

EpicProblems

Kilopat
Daha fazla  
Cooler Master Masterliquid ML240l V2 RG soğutucu aldım. Malum Türkiye şartlarında her durumu düşünmemiz gerekiyor.
Herhangi bir sızdırma durumunda içerisindeki sıvı yalıtkan mıdır bunun yani bir kısa devreye sebebiyet verir mi?
Böyle bir markanın sızdırmasında mümkün müdür ayrıca daha montajını yapmadım cevaplarınızı bekliyorum.

Custom olmayan sıvı soğutmalarda sızdırma olması için ciddi bir hasar meydana gelmesi lazım. Ama saf su ve izopropil alkol kullanıldığından iletkenlik göstermiyor diye biliyorum. Birçok testten geçiyor Cooler Master sıvı soğutmaları. Gönül rahatlığıyla kullan.

Çoğu sıvı soğutma kapalı devre olarak geliyor. Hasar almadığı sürece sıkıntı olmaz. Anakart ve bileşenlere sıvı teması olursa zarar görme olasılığı yüksektir.

Teşekkür ederim. Bir sorum daha olacak sıvı soğutma borularım radyatör ile kısa mesafede oldukları için bir miktar stres altında kalıyorlar sıkıntı yaratır mı acaba?

Boruları elinle yokladığında etrafa çok fazla sürtünmeden hareket edebiliyorsa, yani aşırı sıkışık bir halde eziliyormuş gibi değilse ben bir sorun olacağını düşünmüyorum.

Ama öne montelerken boru kısmını üstte tutman ve radyatörü de mümkün olduğunca en yukarıya takman gerek. Pompan radyatörde değil başlıktaydı sanırım. Böyle durumlarda pompa başlığı radyatörün pompa boruları olan kısmından olabildiğince aşağıda olmalı. En verimli yöntem budur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı