Cooler Master MH320 Mikrofon Sesi ve Kulaklık Ayarı

Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bir iki gün önce Cooler Master'in MH320 kulaklığını satın aldım. Kulaklıktan kalite olarak ve konfor olarak çok memnunum ancak Skype, Discord gibi programlarda sesimin karşı tarafa çok az gittiğini söylediler. Ses kaydı da aldım gerçekten epey az bir ses var ve sesimi yükseltmeye çalıştıkça arkadaki cızırtı sesinde de artma oluyor ve karşı tarafı rahatsız ediyor. Yapılması gereken herhangi bir ayar ya da harici bir program ile mikrofon sesini arttırmak mümkün müdür acaba?

Ayrıca PUBG oynuyorum ve yer yön olarak kulaklıktan memnunum anlaşılıyor. Fakat daha iyileştirebilmek için önerebileceğiniz farklı ayarlar veya harici programlar var mı? Arkadaşım Razer Surround kullanabilirsin öneririm demişti, denedim fark az çok var gibi ama bana mı öyle geldi emin değilim çünkü büyük bir fark yok varsa bile.

Bu arada Realtek ses sürücüsü güncel.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mikrofon ayarlarından DVD kalitesini seçip Gürültü tutmayı devre dışı bırakın. Bu ayarlar bir işe yarıyor sanıp ben de açmıştım fakat asıl cızırtıya bunlar sebep oluyor. Bunları kapattıktan sonra mikrofon hassasiyetini arttırabilirsiniz.

Mikrofon ayarlarından DVD kalitesini seçip Gürültü tutmayı devre dışı bırakın. Bu ayarlar bir işe yarıyor sanıp ben de açmıştım fakat asıl cızırtıya bunlar sebep oluyor. Bunları kapattıktan sonra mikrofon hassasiyetini arttırabilirsiniz.

Ben de onlar açık ve kapalıyken denedim farkı anlamak için, evet dediğiniz ayarlarda biraz daha iyi fakat mikrofon ses seviyesi ve desibel seviyesini farklı farklı pek çok şekilde optimize etmeye çalışmama rağmen güzel bir sonuç elde edemedim. Hala düşük bir sesim var ve duyulması için arkaplan sesiyle beraber arttırmam gerekiyor maalesef.

Ben de onlar açık ve kapalıyken denedim farkı anlamak için, evet dediğiniz ayarlarda biraz daha iyi fakat mikrofon ses seviyesi ve desibel seviyesini farklı farklı pek çok şekilde optimize etmeye çalışmama rağmen güzel bir sonuç elde edemedim. Hala düşük bir sesim var ve duyulması için arkaplan sesiyle beraber arttırmam gerekiyor maalesef.
Arka plan sesi dediğiniz cızırtı değilse ne yazık ki yapacak bir şey yok, o mikrofon ile alakalı. Ancak aşırı cızırtı geliyorsa belki mikrofona giden kablolarda bir sıkıntı vardır.

Bende aynı sorundan uzun süre muzdarip olmuştum. Hatta Zalman'ın mikrofonunu aldım fakat inanılmaz derecede bir cızırtı geliyordu. Bu sebepten dolayı aylarca kullanamadım mikrofonu. En sonunda "düzeltmeye çalışırken bozmak hiç kullanamamaktan daha iyidir" deyip mikrofonun uç kısmını açtım. Oradaki kabloyu az bir şey kenara kaydırınca o korkunç cızırtı tamamen kesildi ve mikrofon hassasiyetini ne kadar arttırırsam arttırayım bir daha cızırtı yapmadı.

Eğer böyle bir sorun ise mikrofonda fiziksel bir sıkıntı olabilir.
Eğer dış sesleri çok alıyorsa ona yapacak bir şey yok maalesef.

Merhabalar, Mikrofonun sesinin azlığı için mikrofon yönünü kontrol ettiniz mi? Mikrofonda bulunan süngeri yırtmadan çıkarıp (biraz yanlara çekerek kolayca çıkarabilirsiniz) mikrofonun yönünün ağzınıza doğru olduğuna emin olun. Stereo kulaklıklarda maalesef mikrofon seviyesini çok arttırdığınız zaman arkadan cızırtı gelir o yüzden %50 civarı yeterli oluyor gibi. Mikrofon dış sesleri pek almamaya ayarlı olduğu için mikrofonu tam ağzınıza dik olarak konumlandırmanızda fayda var.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı