Cooler Master ML240 V2 pompası çalışmıyor

Bekbab

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. İtopya'dan sıvı soğutma sistemi aldım. Montajını kendim yaptım. Anakart Gigabyte B450. fanların 4 pinli kablosunu CPU fan pompanın 3 pinli kablosunu sistem fan taktım. Fanlar gayet iyi çalışıyor ancak pompanın çalışıp çalışmadığını anlayamadım. Pompadan ses gelmiyor. Borularından da aynı şekilde. Yüksüz 40-50 derece, yüklü 70-80 derece. Sizce normal midir? Yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• 16253421776391220770621704358726.jpg
    16253421776391220770621704358726.jpg
    369,1 KB · Görüntüleme: 56
Grafiğin üstünde SYS_FAN1 diye bir yazı var ya. Ona tıklayın sonra anakartınızdaki tüm sys_fan girişleri listelenecek. Pompayı kaç numaralı sys_fan girişine taktıysanız onu seçin listeden. Sonra o grafikteki tüm noktaları %100’e getirin
Sys.fan1 taktım pompayı sys fan 1 hız kontrolünden tam hız yaptım birde sys fan 1 kontrol mod var onu oto damı bırakayım yoksa voltaj yada pwv yemi alayım

Voltaj moduna al onu.
Teşekkürler hocam dediklerini yaptım ancak ilk sorduğum sorunun cevabını tam olarak alamadım popma şuanda çalışıyor dime biosda gözüküyorsa çalışıyordur diye tahmin ediyorum araştırma yaptığım zaman herkes pompadan ses gelmesinden şikayetci ben hiç ses alamıyorum ondan yanlış birsey yapmak istemiyorum

Teşekkürler hocam dediklerini yaptım ancak ilk sorduğum sorunun cevabını tam olarak alamadım popma şuanda çalışıyor dime biosda gözüküyorsa çalışıyordur diye tahmin ediyorum araştırma yaptığım zaman herkes pompadan ses gelmesinden şikayetci ben hiç ses alamıyorum ondan yanlış birsey yapmak istemiyorum
Çalışmaması imkansız, dediğim gibi eğer çalışmasaydı işlemci anında 100 derece olurdu ve bilgisayar kapanırdı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı