Cooler Master ML240L Sıvı Soğutma Su Sesi Sorunu

Orodruin

Megapat
Makaleler
3
Yer
Sirius
Merhaba arkadaşlar.

Sistemimde kullanmakta olduğum Cooler Master ML240L Sıvı soğutma sistemi çalışırken radyatörden su sesi geliyor. Sanırım çok az hava boşluğu var. Pompanın devir hızı 2250 RPM civarında. Sıcaklığa etki etmiyor hava boşluğu. Lakin 30-40 dakikada bir bazen hafif su sesi duyuyorum çok çok az.
Bu durum bir sıkıntı çıkarmaz değil mi ? Garanti süreci ile uğraşmak istemiyorum. Sisteme bir zararı olmayacaksa kullanmaya devam edeceğim.
Fikir verirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar.

Sistemimde kullanmakta olduğum Cooler Master ML240L Sıvı soğutma sistemi çalışırken radyatörden su sesi geliyor. Sanırım çok az hava boşluğu var. Pompanın devir hızı 2250 RPM civarında. Sıcaklığa etki etmiyor hava boşluğu. Lakin 30-40 dakikada bir bazen hafif su sesi duyuyorum çok çok az.
Bu durum bir sıkıntı çıkarmaz değil mi ? Garanti süreci ile uğraşmak istemiyorum. Sisteme bir zararı olmayacaksa kullanmaya devam edeceğim.
Fikir verirseniz sevinirim.

İki ya da üç aydır bende aynı kapalı devre sıvı soğutmayı kullanıyorum ve arada aynı şekilde rahatsız etmeyecek düzeyde su sesi geliyor. Diğer kapalı sıvı soğutmalarda da olabiliyor normal bir durum. İstersen hava boşluğunu azaltmak için hafif sağa sola ya da yukarı aşağı kasayı hareket ettirip öyle dene bakalım. Çünkü 30-40 dakika da bir yapması bana hava boşluğunun biraz fazla olduğunu düşündürüyor.

Sorun olacağını sanmıyorum. Radyatörü hasar vermeden şöyle bir sallarsanız o boşluk gidebilir. Söktüğünüz bir zaman yapabilirsiniz. Pompayı da sürekli sabit şekilde en yüksek devirde kullanın.

Pompa anakartın CPU OPT girişine bağlı şekilde tam hızda çalışıyor. 2250 devirde. Temizlemek için söktüğümde yapacağım söylediğinizi. (y) bakalım bir değişiklik olacak mı :kararsız:
İki ya da üç aydır bende aynı kapalı devre sıvı soğutmayı kullanıyorum ve arada aynı şekilde rahatsız etmeyecek düzeyde su sesi geliyor. Diğer kapalı sıvı soğutmalarda da olabiliyor normal bir durum. İstersen hava boşluğunu azaltmak için hafif sağa sola ya da yukarı aşağı kasayı hareket ettirip öyle dene bakalım. Çünkü 30-40 dakika da bir yapması bana hava boşluğunun biraz fazla olduğunu düşündürüyor.

Yok rahatsız etmiyor da arada bazen geliyor o su sesi. Sıcaklıkta bir sıkıntı yok çok dikkat kesilirsem duyuyorum o sesi. Sürekli değil. Bazen 30-40 dakikada bir bazen bi kaç saatte bir çıkıyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı