Cooler Master ML240R RGB Pompa Çalışmıyor

cedric2323

Decapat
Bugün sipariş ettiğim ML240R sıvı soğutucum elime ulaştı. Bağlantılarını falan gayet düzgün bir şekilde montaj klavuzunda yazdığı gibi harfiyen yerine getirdim. Kurulumu bitirdikten sonra PC'yi açtım, her 1 saniyede 1 derece artıyor sıcaklık. BIOS ayarlarına falan girdim, pompayı görmediğini gördüm. Ne kadar FAN takma yuvası varsa pompanın kablosunu oralara takıp tek tek denedim ama pompa hiçbir şekilde çalışmıyor. Pompanın üzerindeki RGB ışıkları çalışıyor ama pompa çalışmıyor ve PC görmüyor. Pompanın çalışıp çalışmadığını nasıl anlayabilirim? Bir de 3'lü pinde mi bir arıza var acaba, güç mü alamıyor? 3'lü pinin sağlam olup olmadığını nasıl anlayabilirim?
Şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün sipariş ettiğim ML240R sıvı soğutucum elime ulaştı. Bağlantılarını falan gayet düzgün bir şekilde montaj klavuzunda yazdığı gibi harfiyen yerine getirdim. Kurulumu bitirdikten sonra PC'yi açtım, her 1 saniyede 1 derece artıyor sıcaklık. BIOS ayarlarına falan girdim, pompayı görmediğini gördüm. Ne kadar FAN takma yuvası varsa pompanın kablosunu oralara takıp tek tek denedim ama pompa hiçbir şekilde çalışmıyor. Pompanın üzerindeki RGB ışıkları çalışıyor ama pompa çalışmıyor ve PC görmüyor. Pompanın çalışıp çalışmadığını nasıl anlayabilirim? Bir de 3'lü pinde mi bir arıza var acaba, güç mü alamıyor? 3'lü pinin sağlam olup olmadığını nasıl anlayabilirim?
Şimdiden çok teşekkür ederim.
Pompanın çalışıp çalışmadığını biostan görürsün. Windows ta aida64 le görürsün.

Anakartında pump.fan varsa ona , yoksa cpu.fan a bağla 3pin kabloyu.
bios ta fan ayarına gir.
Bağladığın girişi bul , pwm smart modlarını kapa , DC modda ve max. devirde çalışacak şekilde olsun.
Devir sıfır değilse çalışıyor demektir.
2400-2450 civarında devirle dönmesi lazım.

Pompanın çalışıp çalışmadığını biostan görürsün. Windows ta aida64 le görürsün.

Anakartında pump.fan varsa ona , yoksa cpu.fan a bağla 3pin kabloyu.
bios ta fan ayarına gir.
Bağladığın girişi bul , pwm smart modlarını kapa , DC modda ve max. devirde çalışacak şekilde olsun.
Devir sıfır değilse çalışıyor demektir.
2400-2450 civarında devirle dönmesi lazım.
Hocam BİOS ta görünmüyor zaten CPU FAN soketine taktığımda dahi görünmüyor. Yani pompa hiç yokmuş gibi algılıyor şu pompadan gelen 3 pinli soketin çalışıp çalışmadığını anlasam kendi yöntemlerime göre hallederim aslında ama emin olamıyorum işte
Bu Link de ürünün yazılımı var. Sanırım yazılım üzerinden pompanın devrini vs görüp kontrol edebilirsin.
Onu indirmeme fırsat kalmadan kapanıyor PC yüksek ısı nedeniyle

Bakır yüzeydeki koruyucu naylonu sökmüşsündür takarken herhalde?
Ben unutmuştum da.

Uygun kablon var ise direk PSU ya bağlamayı dene 3 pin ucu.
Yani gücü direk PSU dan almayı dene. Biosta CPU ısısının yükselip yükselmediğinden anlarsın çalıştığını.

Anlattıklarından pompada bir problem var gibi gözüküyor.
En kötü değiştirirsin.

Bakır yüzeydeki koruyucu naylonu sökmüşsündür takarken herhalde?
Ben unutmuştum da.

Uygun kablon var ise direk PSU ya bağlamayı dene 3 pin ucu.
Yani gücü direk PSU dan almayı dene. Biosta CPU ısısının yükselip yükselmediğinden anlarsın çalıştığını.

Anlattıklarından pompada bir problem var gibi gözüküyor.
En kötü değiştirirsin.
Gücü PSU dan alıp da denedim ama yine olmadı malesef koruyucu naylonuda sökmüştüm zaten

Nanokatalog dan almışsın galiba, başka konuda gördüm.
Kutu tamamen kapalımıydı, denenmiş iade edilmiş ürün değildir umarım.
Arayıp konuşursan değişim konusunda yardımcı olacaklardır.

Üründen soğuma, hem görünüş hem fonksiyon olarak çok başarılı.
Fanlarında düşük devirde bile hafif bir vızıltı vardı gece sessizliğinde rahatsız etti beni.
Corsair ml120 pro larla değiştim. Elimde vardı.... Bilgin olsun....

Nanokatalog dan almışsın galiba, başka konuda gördüm.
Kutu tamamen kapalımıydı, denenmiş iade edilmiş ürün değildir umarım.
Arayıp konuşursan değişim konusunda yardımcı olacaklardır.

Üründen soğuma, hem görünüş hem fonksiyon olarak çok başarılı.
Fanlarında düşük devirde bile hafif bir vızıltı vardı gece sessizliğinde rahatsız etti beni.
Corsair ml120 pro larla değiştim. Elimde vardı.... Bilgin olsun....
Aradım hocam kargoya verdim yolladım ürün açılmamıştı, kutunun jelatinlerini falan hep ben söktüm. Ben corsair h45 kullanıyorum yani bu ürünü tam kullanamadım bozuk olduğundan ama fanlar son devirde çalışıyordu işlemci çok ısındığı için ve h45 e göre bayağı bi sessiz geldi. Ürünü de dediğiniz gibi nanokatalogdan aldım. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı