Cooler Master MWE 650W Bronze V2 alınır mı?

Bütçe
600 - 700 TL

pisuscosplay

Hectopat
Makaleler
1
Merhabalar.

7 yıllık bir kasa sahibiyim. Kasamın içerisinde 16 GB DDR3 RAM, 1050 Ti ve AMD FX-8320E var.

3,5 yıl öncesine kadar AMD'nin bir ekran kartına sahiptim. 1050 Ti ekran kartı alacaktım. Alırken 400Watt güç kaynağı sahibiydim. Fakat Vatan çalışanı güç kaynağının bilgisayarı beslemekte yetersiz olacağını, o yüzden 550 - 600Watt güç kaynağı almamız gerektiğini söyledi. Xigmatek X-Calibre 600Watt 80+ ismindeki güç kaynağını getirdi ve taktı. Fiyatı uyguna geldi. İlk zamanlar güzeldi fakat 2 hafta sonra aşırı ses çıkarmaya başladı. 3 yıldır abartılı bir şekilde fan sesi duyuyorum. Dün internette bir araştırma yaptım. Bu güç kaynağının anlık dalgalanmalar yaptığını, herkeste böyle ses çıkardığını ve bir sürü insanın sorun yaşadığını gördüm. 3 yıldır bilgisayarda anlık FPS dropları yaşıyordum (Özellikle CS:GO, R6s). Nedenini de anlamış oldum. Değiştirmeye karar verdim, çünkü artık başım ağrımaya başladı.

2 gündür araştırma içerisindeyim. Bir sürü markanın güç kaynaklarına baktım. "[OLD] PSU Tier List 3.0 (Legacy)" bu kaynak sayesinde araştırmalarım daha kolay oldu. Cooler Master MWE 650Watt Bronze V2 isminde bir güç kaynağı buldum. İlk versiyonu kronik sorunluymuş fakat ikinci versiyonunda bu durumu halletmişler, sanırsam. 600 - 700 TL civarında güç kaynağı bakıyorum. Önerilerinize açığım. İyi günler.

Bilgisayarımın güncel özellikleri:
Anakart: Gigabyte GA-78LMT-S2PT.
İşlemci: AMD FX8320-E.
Ekran kartı: MSI GTX 1050 Ti Gaming X.
RAM'ler:
1. Crucial CT102464bd160b.
2. Kingston KVR16N11/8.
SSD: Kingston 860 EVO 3'5 Sata.
HDD: 1 tane 7200RPM 2 TB Harddisk.

Son düzenleme:
Walt değeri değil verimliliği önemli. O sisteme 300/w bile yeter.
Yükseltme planın varsa bunu yoksa da şunu öneririm;
MWE Bronz da güzel bir tercih dikkat edeceğiniz şey anakartınızın güç pinleri.

Yazınız için teşekkür ederim. Dediklerinizi dikkate alacağım.

Alınabilir tabii. MWE Bronze V2, XPG Pylon'un da önünde bir model. Bütçenizi biraz aşıyor ama eğer biraz daha iyi bir şey isterseniz High Power Performance GD var.
600W, ama 3090 bile beslemişti bir videoda. Oldukça verimli ve kaliteli komponentlere sahip.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…