Çözüldü Cooler Master MWE V2 80Plus Gold 1250W fan dönmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Waisman

Megapat
Daha fazla  
RAM
GSKILL 32GB (2x16GB) Trident Z5 RGB 7200MHz CL34 DDR5 1.4V
Ekran kartı
ASUS TUF Gaming GeForce RTX® 4090
Anakart
ASUS PRIME Z790-A WIFI
İşlemci
i9 13900k
Bilgisayarı 5-6 aydır kullanıyorum ama fanın dönmediğini yeni fark ettim.
Sistem (güç kaynağı)
Güç kaynağı: Cooler Master MWE V2 80Plus Gold 1250W Full modüler 140mm fan.
Oyun olarak Escape from Tarkov'da yüksek ve medium ayarlarda bilgisayar kapanabiliyor. Bazen mavi ekran bazen direkt kapanıyor.
Ürünü garantiye yolladım, bugün geri geldi ama değişen bir şey yok, fan halen dönmüyor.

Çözüm
Sistemi stres testine soktum. Ekran kartı, işlemci ve RAM.
Ekran kartı 450W.
İşlemci 240W.
RAM'e bakmayı unuttum.
Sonra fan dönmeye başladı. İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.
Mavi ekranda hangi hatayı gösteriyordu görme şansınız oldu mu? Bir de sıcaklıklar ve soğutmadan bahsetmemişsiniz, acaba Cpu veya Gpu ısınması yüzünden kapanıyor olabilir mi, sıcaklıklar değerleriniz ne durumda?

PSU fanlari donmeyebilir onlarin da ekran karti gibi 0db destekleyenleri var. Onemli olan aldiginiz mavi ekran hatalari vs. Bu modelde 0db var mi bilmiyorum bakmak gerek ama direkt fan donmuyor demek bozuk demek degildir genelde.

Aldiginiz hatalari paylasirsaniz daha detayli yardim etmeye calisalim

Yalnız bu modelin sessiz çalışma özelliği yok.

Eger bu model ise yanlis bakmiyorsam, 0dba ozelligi var gozukuyor.
Sanirim dogru modele bakiyorum, ve 0dba ozelligi mevcut :)

@Waisman attigim linkteki modelden kesin sizinki ile ayni ise, gordugum kadariyla bu PSU 0dba destekliyor, yani ihtiyac duymaz ise PSU fani calismiyor.

O nedenle direkt sorun PSU'da olmayabilir. Imkaniniz varsa yine farkli PSU deneyebilirsiniz tabii ama bu PSU ile alakali oldugunu sanmamaktayim.

Mavi ekran hatalarini tekrar yasarsaniz da, detayini paylasabilirseniz destek olmaya calisirim.
RAM mhzlerinizi de bir sure default ya da daha dusuk degerlerde denemenizi oneririm. Cok fazla RAM yuzunden mavi ekran hatasi denk geliyorum, belki direkt sorununuzu bu da cozer.

Son düzenleme:
Minidump dosyası paylaşıcam.
İşlemci sıvı soğutucu
Arctic Liquid Freezer II - 360 Intel / AMD Uyumlu, 360mm

@Jordan Belfort
Aynen bu model v2 olan.
o halde diger yanlis bilgi veren kisileri goz ardi edebiliriz. PSU Fan desteginde 0rpm ve 0dba mevcut. Bu iyi bir sey, garanti o yuzden de bir sey yapmamis olabilir. :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı