Cooler Master SickleFlow Fan Sesi Sorunu

mertuzun4114

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar;

Vatan'dan almış olduğum Cooler Master'ın bir fanı arkadaşlar. Nedense çok hızlı çalışıyor. Kendimi sanki uçak motorundaymışım gibi hissediyorum. Fan hızını nasıl düşürebilirim?

CM SickleFlow benim de kullandığım bir fan. 3 pinli olduğu için fan hızı ayarı yapılamaz.
Ses konusunda ise vidaların sıkılı olduğundan ve kasaya tam yanaşmış halde monte ettiğinden emin olmanı öneririm. Kasaya iyi tutunamayan fanlar kasanın yan kısımlarını titreterek fazla sese sebep olur. Kasa kapağı ve fan arasında vidaları sıkmana rağmen boşluk kalıyorsa fanı sök ve fanla kasa kapağı arasına silikon kıvamında yumuşak bir şey yerleştir.

Video yardımcı olacaktır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Speedfan'ı denedim ama olmadı. Birde msi coomand center var. Ondada 2 tane fanım var birini gösteriyor oda ses çıkartmayan. Diğeri ise kasasının yanında uçak motoru gibi ses çıkarıyor. Kasa pencereli olduğu için anakart'ta ki system fan 2 portuna takılı diğeride system fan 1 takılı. Ama sadece bir tanesini gösteriyor oda sessiz olan.
CM SickleFlow benim de kullandığım bir fan. 3 pinli olduğu için fan hızı ayarı yapılamaz.
Ses konusunda ise vidaların sıkılı olduğundan ve kasaya tam yanaşmış halde monte ettiğinden emin olmanı öneririm. Kasaya iyi tutunamayan fanlar kasanın yan kısımlarını titreterek fazla sese sebep olur. Kasa kapağı ve fan arasında vidaları sıkmana rağmen boşluk kalıyorsa fanı sök ve fanla kasa kapağı arasına silikon kıvamında yumuşak bir şey yerleştir.
Bence bu arkadaşın dediği doğru Vatan pc'deki vidaları iyi sıkmadı galiba. Hepinize teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı