Cooler Master TD 500 Mesh vs Masterbox MB520

MertcanE

Centipat
Öncelikle iyi günler geçen sene topladığım bilgisayarımın kasasını hava sirkülasyonu ve kabloların düzensiz olmasından ötürü değiştirmek istiyorum. Burada önemli husus aşağıdada belirteceğim Cooler Master Liquid ML240L, 240mm çift fanlı sıvı soğutma kiti için üst tarafta yeterli boşluğun olması, regülatörlerin RAM ve anakarta temas edip kastırmaması. Elimdeki parçalar;

Cooler Master Liquid ML240L -RGB LED çift fanlı sıvı soğutma kiti,
Cooler Master 700W 80 + 120 mm fanlı PSU,
Intel Core i7 - 8700K işlemci.
ASRock Z370 Extreme 4 LGA 1151 (300 ) series.
EVGA GeForce GTX 1080.
WD Blue SATA 1 TB 7200 RPM 3.5"
WD Blue 3D NAND 500 GB PC SSD. M.2 2280.

Yukarıda belirttiğim gibi en önemli husus kasanın üst kısmında çift fanlı sıvı soğutucu için yeterli alanın bulunması RAM'lere ve anakarta kastırma yapmaması, ayrıca içeride ki hava akışı ve kablo düzenlemesinin iyi olacağı bir kasa istiyorum. Bu hususta;
Cooler Master TD 500 mesh.
Cooler Master Masterbox MB520.
Bu iki kasa arasında kaldım. Bu belirttiğim durumlara ve bilgiyar parçalarıma en uygun olacak kasa hangisidir? Bunlar dışında farklı model veya marka belirttiğim durumlar bir tavsiyeniz var mı?

imzamdaki sistemi kullanıyorum eskiden i7 7700K kullanırdım kesinlikle önü mesh panel alın diğerlerini direk kafanızdan silin, mb 520 nin ön panelini çıkarınca sıcaklık değerleri -10 oluyordu, önerim mb511 rgb güzeldir

Merhaba. Büyük bir kasa arıyorsanız E-ATX'i ve sıvı soğutmaları çok iyi destekleyen DeepCool Matrexx 70'e de bakabilirsiniz. Hem ön hem de üst tarafı 360MM radyatör destekli. Ön tarafının cam olmasından ve yeterince boşluk olmamasından dolayı hava akışı iyi bir kasa değil. Fakat vidasız (Tuşlu) ön camı sayesinde yüke soktuğunuzda camı yarım açarak tıpkı mesh kasa gibi hava akışı elde edebilirsiniz. "Ön tarafı dışında" hava akışı muazzam bir kasadır. Onu da bu şekilde halletmiş olursunuz. Ayrıca her tarafı toz filtresiyle kaplı olduğundan ve öndeki toz filtresinin fanların arkasında olmasından doalyı camı açsanız bile içeri toz giremez. Bir de ek olarak ön tarafta fan ve radyatör tutacağı var. Tam sıvı soğutmalık bir kasa yani.

Ayrıca fansız fiyatı 650 TL gibi bu kasa için bayağı ucuz bir rakam. Bu kasadaki özellikler MB511/520, TD500 gibi kasalarda yok. Neden fansızı bu kadar ucuz ben de anlamış değilim. Bayağı premium bir kasadır. (Fanlısı 1000 TL)
Deepcool Matrexx 70 630 TL
Deepcool Matrexx 70 ADD-RGB 3F 930 TL

Bende bu kasadan var. Gerçekten kalite akan bir kasa. Ama yukarıda bahsettiğim ön cam yüzünden hava akışı yeterince iyi değil. Ön camı dediğim gibi kullanırsanız mesh kasadan farkı kalmaz. Yapmak istemezseniz MB511 veya TD500 MESH'e bakabilirsiniz.

Kasanın YouTube'den incelemesine bakabilirsiniz. Fiyatına göre sunduğu özellikler acayip. Ben de anlamış değilim. Cam PSU Shroud, ön fan tutacağı VS. gibi premium özellikleri var.

Son düzenleme:
Sıvı soğutucularımız aynı . Kasanın üst kısımda ki boşluk yeterli mi ? Dediğim gibi ram ve anakarta temas etmemesi gerekiyor. Birde siz mb520 kullanıyorsunuz , mb511 tavsiye ettiniz ne gibi farkları var acaba ? şimdiden cevaplarınız için teşekkür ediyorum.

sıvı soğutma üst taraf için gayet yeterli pp de resmi var kasanın zaten, mb511 ile mb520 boyut olarak aynı tek farkı mb511 in ön tarafı mesh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…